Kommentit (7)

 1. Jatkuvalla kasvatuksella ylisiä päältä pois.

 2. Ilmojen lämmetessä ylispuusto nurin kun männytkin lengon sutkia.Tulee hyvä kuusikko,ovat juuri sopivan kokoisia kestämään hakkuun tuoman ”myllerrys muutoksen”.

 3. Kuvio on alavaa järven lahden pohjukkaa. Keväisin tulvavesi nousee osalle kuviota. Järvi pilkottaakin hieman kuvassa. Kuviota harvennettiin vajaa 10 vuotta sitten. Silloin olisin kyllä jo hakannut kaikki mutta oppineiden mielestä kannatti vain harventaa ja odottaa muutamia vuosia.
  Mielellään yrittäisin jättää alikasvuston kasvamaan koska vastaavalla kuviolla vieressä avohakattiin ja sen jälkeen muokattiin ja istutettiin kuuselle ja homma kusi täydellisesti. Nyt sillä kuviolla kasvaa vaan vatukkoa, pajukkoa, leppää ja hieskoivua useista raivauskerroista huolimatta.

 4. Jättää kuusikon nyt kun yliset poistaa ja kuusikko ensiharvennuksella sitten tarkempaan kuntoisuussyyniin. Jos lahovikaa silloin löytyy kannattaa harkita uudesti tilanne.

 5. Ite kaatelisin noita kuusia parikymmentä ekana, ettei oo lahoo. Jos ei oo lahoo niin ylispuut päältä pois nyt ja vähän raivaat pahimpia kuusituppaita.

  Jos on lahoo niin ennakkoraivaus ja annat männikön kasvaa vielä muutaman vuoden. Sitten uudistaessa ojitusmätästys

 6. Niin, ja niistä kaadetuista kuusista kannattaa katsoa myös lustoista ikä…kuusissa aika leveät alaoksat, voivat olla melkoisen vanhoja.
  Ikä näkyy vasta sitten, kun kuuset saavuttavat tukkikoon, kasvu voipi hiipua varsin nopeasti.

 7. 5 – 10 vuuen päästä metsän viljely.