Kommentit (8)

 1. Tämän päiväisen väitöstilaisuuden innoittamana tämä kuva. Minusta tuo luonto on hyvinkin monimuotoinen. Löytyy aukkoa, eri-ikäistä taimikkoa ja kasvatusmetsää. Kaukana häämöttää hakkuukypsiä metsiä. On kuusikkoa, männikköä ja aikanaan syntyy sekametsääkin.

  Lammen päässä oleva pikku suo on jätetty luonnontilaan. Aukon päässä on suurehko vanhojen mäntyjen jättöpuuryhmä.

  En kyllä ymmärrä mitä tästä puuttuu. On maisemaakin lenkkeilijälle, tosin kivistä. (Se 14 vuotta istutuksesta kuva on otettu suurin piirtein samasta paikasta, mutta oikealle)

  Näkee muuten, että maastot ovat niin moton kuin ajokoneen kuljettajalle tosi haasteellisia. Nimittäin kiviäkin on jyrkkyyden lisäksi.

 2. Kelpaa tuota kyllä katella.

 3. Ei puutu mitään. Monimuotoisuus pitäisi kelvata, vaan kun ei. Sokkovihreät uskovat, että pilattu on koska niin on jumputettu eikä osaa enää uskoa omia silmiään.

  Unohtuu sekin, että uhanalaisesta kasvillisuudesta suuri osa on viljelymaisemien kasveja kuten myös se, että ei se ikimetsä kovin monimuotoista ole.

  Ristiriitakin on oikeastaan hauska. Luontoväki innokkaasti raivailee umpeen kasvaneita niittyjä monimuotoisuutta suojellakseen ja sitten parutaan pientä avohakkuuta. Ei huomata, että hakkuuaukea on äkkiä varsin monimuotoinen, joka suhteessa.

 4. Liekkö kuva Tampereen seudulta.Kenraalinkylässä (entisessä Värtsilässä) on samanlaisia alueita.

 5. Kuva on Päijänteen itäpuolelta Keski-Suomesta.

 6. Ja tällaisen metsänhoidon jotkut haluvat Suomessa kieltää!
  Minun on sanottava suoraan, että en enää oikein tunne tätä maata mihin synnyin.
  Olen pettynyt nykyiseen yhteiskunnallisen keskustelun tasoon ja hallintokulttuuriin.

 7. Metsätietäkö tuossa tehdään?

 8. Ei siinä tietä tehdä. Oli aikoinaan jätetty kahden aukon väliin metsäkaista. Ratkaisu oli huono, sillä nykykokemuksella olisi jompaa kumpaa aukkoa laajennettu. Jää vähemmän reunametsää.

  Aukko on kokonaisuudessaan 5,5 ha, joten kuvassa vain pieni osa. Uudistustyötä oli kyllä riittävästi. Hakattiin ja muokattiin v. 2006. Istutettiin v. 2007, jolloin tukkimiehentäit söivät osan taimista. Täydennysistutettiin v. 2008. Myyrät söivät osan taimista talvella 2009. Täydennysistutettiin v. 2009. Tällaista tämä joskus on. Istutustaimet saatiin paikalle mönkijällä. Täydennysistutustaimet kantamalla. Matka pisimmillään n. 700 m.

  Tietysti jk-porukka sanoo, että hullun hommaa. Nyt on homma hallinnassa. Varhaisperkasin kuvassa näkyvän kapeamman (ja kosteamman) osan alkupään v. 2012. Alkoi kasvaa hieskoivua. Muuta osaa ei tarvitse varhaisperata. Nyt voi vain nauttia metsänkasvusta.

  Kuva 5.8.2012