Kommentit (12)

 1. Ite sahatyönä tehden ja koivukuitua kasalle. Mutta aina kun mahdollisuus jättäisin koivua sekaan. Männyt pärjää kyllä ensalkuun hiukan taajemmassakin. Eikä iske tuhokaan niin herkästi. Eli varovainen manuhakkuu ja kymmenen vuoden päästä uusinta.

 2. Kuva kertoo kesän 2015 sääoloista olennaisen. Jos olisi vara valita, laittaisin hankintahakkaajan asialle.

 3. Kuvattu marraskuussa 2014?

 4. Hyvä metsä tuosta tulee eikä tarvii ennakkoraivauksia. Ei muuta kuin moto kentälle.

 5. metsä-masa

  Terve hyväkasvuinen nuori metsä, hyvä motolla tehtävä kohde, eikä tarvii kuvan perusteella ennakkoraivausta.

  Alkusyksystä kaupan hierontaan, jos ei muuten synny kiinnostavuutta niin pari ha:n kesä aukkoa mukaan niin luulisin pystykaupan syntyvän ja harvennus puutkin saa näin oikean hinnan.

  Ammattitaitoiselle motomiehille ko. kohde on kunniaasia saada esittely kelpoinen tarkkailu kohde lähiseuun metsänomistjille ja motomiehille sehän tuo vaihtelua, myös joka päiväiseen tekemiseenon ja on tärkeää ammattitaidon ylläpidon kannalta.

 6. suorittava porras

  Tossa on muuten aika olematon näkyvyys lehden ollessa puussa . Kuvan palstalle ei kannata viedä motoa vielä pitkään aikaan . Kertymä on liian pieni . Nuo koivutkin olisi korjattava kokopuuna . Karsivalla kouralla tulee silppua .
  Nuori metsä kunnostetaan raivaamalla ja varsinainen harvennus tehdään vasta viiden vuoden kuluttua . Palsta on melkoinen ”vesakontuotantolaitos” , jos hakkuu tehdään heti raivauksen jälkeen .

 7. Suorittavan kanssa samoilla linjoilla.

  Hakkaan tästä sahalla hakerankaa ja mahdollisesti pölliäkin.

  Kuviolla reilu sata mottia puuta hehtaarilla ja runkoluku likemmäs 2500. Pohja Mt. moreenikangasta

 8. harrastelija

  ” koivunkaataja” pääsee mielipuuhaan 🙂
  Tuollaisia kohteita kun näkee teiden varsilla, niin tekee mieli sieoata saha auton perältä.

  Rangan tarvitseville karsittua rankaa. Haketukseen käy tietysti kokopuunakin. Minusta kumminkin karsittu ranka on parempi viedä metsästä kuin kokopuu.

  Oksista ja latvasta ei tule kunnon haketta joten ne joutaa jäädä metsään lannoitteeksi.

 9. Minulla tuollaisia on kyllä tehty motollakin parikin eri kuviota.

 10. En minäkään näe mitän estettä motolla tuota tehdä. Kyllä nuo kouran läpi menee eikä päreitä tule. Täytyy myöntää että suorittavalla on hyvät leimikot. Sehän on vain hyvä asia.

 11. Ensiviikolla tulee moto mutta eri leimikolle ,puumärä kaksinkertainen ja runkokoko kolminkertainen.

 12. jos tuo ei ole motoleimikko…parempi vaihtaa ammattia…ei kait mistään riitä oksattomia pylväs männiköitä hakattavaksi koko ajan…kyllä olen pahempiakin myynyt ja hyvin kelvannut ja suola rahojen lisäks suanu vielä ostettua suolalohta ja sianpotkoo, (mossee ei ou ollu ja mersuva ei tule)