Kommentit (7)

 1. Metsäkupsa

  Kuva oravasta sopisi edesmenneelle Kansalis-Osakepankille vuosikertomuksen kanteen,jos olisi pystyssä.

 2. ”Tosi on!”

 3. pöllinen

  Moninaiset on metsän antimet.

 4. Meilläpäin oravat tuppaa olemaan kiinnostuneita menemään kaikkialle minne ne vaan mahtuvat. Varastossa on pieniä aukkoja katonrajassa ja niistä on hyvä mennä mutustelemaan kaikenlaista ja kantaa risua sisälle pesätarpeiksi. Yksi onneton juuttui mytyssä olevaan kalaverkkoon kiinni. Ihan vaan vinkkinä, jos ei tykkää kuivatetusta oravasta, niin kannattaa peitellä nuo verkot niin ettei kurret pääse niihin käsiksi.

  Harmi vaan, että liikenne tappaa noita otuksia ihan liikaakin.

 5. Orava on peto, syöden linnunpoikaset avopesistä ja pesäpöntöistä. Kun oravia ei enää metsästetä, eikä niitä syöviä petoja ole, niin ne lisääntyvät lintujen ruokintapaikkojen ansiosta mielestäni liikaa. Liikenne taitaa olla lähes ainoa ”peto”, joka oravakantaa pitää kurissa.

  Oravatkin oppivat varomaan liikennettä. Osaavat mennä tien toiselle puolelle rumpujen kautta tai kaapeleita myöten tasapainoillen.

  Perhonsidontaa harrastavat ostavat vähäisessä määrin oravia. Liekö muuta käyttöä?

 6. pöllinen

  Meidän ympäristössä on kissoja, lähes jokaisella naapurilla.
  Olen nähnyt kun kun kissa vie hampaissaan oravanpoikasta.
  Tietty kissat myös vie linnunpoikasia. Niin…mikä se sitten on hyvä?Luonnon tasapainossa?

 7. Niinpä niin! Se tasapaino luonnossa. Mitenpä sen saisi pidettyä sellaisena, etteivät jotkin lajit runsastu niin paljon, että jotkut toiset lajit siitä kärsivät.Olisi se vain niin mukava katsella ja kuunnella kololintuja ja muitakin siivekkäitä laulajia pihapiirissä ja muuallakin.

  Aikoinaan isäni antoi kuolemantuomion oravalle ja käpytikalle, jos ne pihapiirissä ryhtyivät rosvoamaan lintujen pesiä, eivätkä tyytyneet käpyihin. Pöllöt ja haukat saivat ottaa syödäkseen kun ne eivät käpyravintoa käyttäneet.