Otso

Karhun herkkuhetki

Kommentit (4)

 1. suorittava porras

  Kiven juureen oli tuotu pussillinen omenoita valkohäntäpeuratilanteen selvittämiseksi . Puolen päivän aikaan tähän ilmestyi valkohäntäpeura kahden vasan kera ja muutamaa tuntia myöhemmin nalle. Vuorokausi karhun vierailusta pistäytyi yksi valkohäntäpeura varovaisesti kivellä ja katosi niin nopeasti , kun oli tullutkin.

  Ilman näitä virityksiä ei tietäisi metsän tapahtumista juuri mitään . Merkkejä karhusta on havaittu jo vuosia , mutta vasta nyt saatiin asialle lopullinen varmistus . Vuosi sitten epäiltiin emokarhun kahden poikasensa kanssa liikkuvan samoilla seuduilla . Ne näyttäytyivät kuitenkin vain naapuripitäjän puolella tai paikkakuntamme toisella laidalla.

 2. Planter

  Jykevä otso! Tässäkin on jouduttu hirvielänten vuoksi uudistamaan väärälle puulajille. Kitukasvuisen kuusitamikon sijaan tässä voisi olla ensiharvennusta odotta salskea männikkö.

 3. suorittava porras

  No ei todellakaan. Selkeämpää kuusen kasvupaikkaa ,kuten tässä ,ei olekaan . Tältä kohtaa hakattiin aikoinaan järeä kuusikko. Kuvan kohdalta 300 metrin päässä kasvaa lähes sadan rungon tuhti haavikko keskellä aukkoa. Siinä on säästöpuuryhmää kerrakseen ja reunoilla haapavesakkoa hirvien appeeksi . Kyllä ne UPM:läkin istuttavat parhaiten maaperälle sopivaa puulajia riippumatta hirvien määrästä. (on ko yhtiön maata) ja saman teke Finsilva ja Group omilla ja hoitosopimustiloillaan. Ottavat siinä selkeästi pienemmän riskin .

 4. suorittava porras

  Ja juuri nyt kilahti viesti kuvasta ,jossa on peura kahden vasan kera samalla kivellä.

Luonto Luonto