Kommentit (6)

 1. Hyvin kasvanut ja laadukas ensiharvennustaimikko.
  Onko ollut mikä muokkaustapa uudestettaessa?

 2. metsä-masa

  Ilmeisesti oli helppo valita kasvatettavat rungot, hyvä runko muoto, oikea oksakulma ja hieno-oksainen terve männikkö.

  Miltä kuvio nyt, melkein kolmekymmentä vuotta myöhemmin mäyttää, Onko aikanaan kylvetty hyvän äestyksen jälkeen, vai peräti kulotettu, äestetty ja kylvetty ?

  Ps. harvoin näkee noin hyvin hirviltä säilynyttä nuorta metsää !

 3. Itellä kans Oulun eteläpuolella ostopalstalla 87- istutettu.Ojitusmätästys aikoinaan suoritettu ja männylle istutettu.Varmaan oli joskus vähän aluetta raivattu mutta oli varsin risukkoinen.Raivasin alueen 11- kun ostin palstan ja levitin käsin booria kun näytti olevan hieman puutetta(otin analyysin) ja ens talvena ois tarkoitus harventaaa.
  Kasvu vallan huimaa päätä.Kesällä puut ihan tulipunasia kun käy kiertelemässä.Luulisin että lannoituksellakin on vaikutukksensa.
  Niin ja vaikka huonoakin seassa niin jää varsin hyvä mehtä harvennuksen jälkeen sen verran kumminkin runkolukua ja hyvää seassa.

 4. Meinasi aloittajalla aivan unohtua informaatio.

  Tässä on noin viiden hehtaarin kuvio, jossa ennen hakkuuta oli 50 mottia hehtaarilla kitukasvuista kuusta. Alue oli moneen kertaan harsittu ja niin kitukasvuinen kuin vain mahdollista. Vanhan hakkuumiehen jäljiltä löytyi vielä lahonnut kuorimapukkikin.

  Alue aurattiin 1986 ja samalla kaivettiin ojat. Istutus tehtiin 1987 ja taimikonhoito joskus 2000-luvun alussa. Maapohja oli meille tyypillistä paksukunttaista tuoretta kangasta. Tuolla taustalla näkyy harventamaton metsä kuin seinä. Kuutioita on noin 200 hehtaarilla. Isännnällä on syytä myhäillä tyytyväisenä.

  Kohteella on nyt töissä mhy:n korjuuketju, jossa hakkuun tekee näppärä Sampo-Rosenlev ja ajokoneena on Ponssen pienin kone. Kyllä tulee siistiä jälkeä. Kuva ei annna oikeutta työn jäljelle.

 5. Vanhat loppuunkalutut kuusiharsintametsät muokkaamalla uudistettuna männylle kasvavat erinomaisesti. Näitä kuusikoita näkyy nelostien varrella Oulun pohjoispuolella ja mieleen tulee monet kohteet näilläkin seuduilla. Kohteelle olisi ehkä kannattanut tehdä harvennus minimietäisyyteen 2,0 m 15 vuoden ikäisenä. Puut olisivat nyt järeämpiä, mutta silti laadukkaita. Meinasin kysyä, että mikä aukko tuossa etualalla on, mutta onkin harvennusta, niin paljon kuva hämää. Liekö jäävä puusto luokkaa noin 1000 puuta hehtaarilla?

 6. Jäävä puusto reilu 1000 hehtaarilla.

  Konekuski moittii, että tiheys yli 2000, josta johtuu pieni rungon koko.

  Nelostien varsi Oulusta pohjoiseen pitäisi käydä järkiään läpi. Kun nämä paksukunttaiset maat ojitusmätästetään ja istutetaan rotutaimilla päästään liki Jyväskylän kasvuihin.