Kommentit (9)

 1. Isomman ojitushankkeen yhteydessä nyt kunnon pengerti tänne Karijoen Suksenmukkaan. Alueella ollut jo 1800 l. Kartoissa kytöpeltoa. Vasemmalla ollut alue istutettu kuuselle. Veden vaivaamaa ja nyt ojien aukaisun uhteydessä tehtiin myös selkeä ajoreitti. Mietiskelin ja puhuttiinkin että josko kylväisi tohon keväällä ylijäämä kauroja sitoon tuota tien pohjaa. Voisi saada hirvet sitten kauraa. Lähistöllä ei ole taimikkoja uhanalla. Alue on hirvien talvilaidunta ja ei ne tuhonneet männyn taimikkoa vaan pajua yms syöty. Pajukko raivattu kuusikosta pariin otteeseeen mutta nyt näyttäisi vihdoinkin kuusikko humahtaneen kasvuun. Aikansa tuo ottaa kun kuusikko jurosi ja pajukkoa vaan tuppasi. Kemialliseen torjuntaan en mennyt.

 2. Gla

  Kovin vieraalta tuntuu ajatus hirvien ruokkimisesta.

 3. Minä kun kuvasta luulin että kyse olisi vallihaudasta johon hirvet ajettaisiin ja teilattaisiin.

 4. Hirvet on tosiaan talvilaitumellaan pitänyt pajukkoo aisoissa, mutta estävät kyllä tässäkin männylle taimettumisen aikas tehokkaasti. Viljakylvö sitoisi tota tienpohjaa, toisaalta valtionkarjakin siitä tykkäisi kyllä. Hirvikanta on tässä onneksi hiukka pienentynyt kiitos metästyksen….

 5. Kovasti olen minäkin ihmetellyt mitä kuvassa on oikein tehty.
  Tuollaisenaan pengertie ei oikein palvele mitään eikä ketään.

 6. Lisää kuvia, että tietäisi mistä on kysymys.

 7. Joutuu kysymään, että onko kaivuri kaivanut pekkatien ja sitten peruutellut takaisin ja samalla tukkinut kaivamansa ojan ja keskelle penkkatietä on purskantanut puolen metrin korkuinen ja metrin levyinen penkka?

 8. Kas. Kovasti tosiaanki perspektiivi hämää tässä valossa. katselen vaan kuvaajan varjoa. Tuossa ei ole juurikaan kauheasti korkeuseroa keskipenkan ja ajouran välillä. Joo ihan iloiseiseti sai vedet liikkeelle. Tuota ajourien suunnittelua, penkkatien rakentamisen autuutta ja helppotta ojituksen yhteyteen en lähde tässä perustelemaan.

 9. Leevi Sytky

  Kylvä vain kauraa. Linnut sen syövät.