Kommentit (16)

 1. Ollaanko nyt karulla paikalla, onko heinäntorjunta jäänyt aikanaan tekemättä vai mistä on kyse?

 2. Kolmen viimeisen vuoden kasvut näyttävät kohtalaisilta, mutta sitä ennen kasvu ollut todella hidasta.
  Onko varhaisperkaus jäänyt tekemättä?
  10-vuotiaan kuusikon pituus pitäisi olla tuplaten kuvassa olevasta.

 3. Hyvinhän nuo on kehittyneet. Ei muuta kuin joulukuusia myymään. Vähän on tuota joutokäyntivaraa mutta eipä tarvi sitten usiasti harvennellakkaan. Olisi siellä jokunen lehtipuu mahtunut komiasti kasvamaan väleissä.

 4. Kyllä meillä Jessen kanssa on todellakin eri näkemys kuusen kasvatuksesta.
  Tässä kohteessa on ollut seitsemän vuotta tyhjäkäyntiä.

 5. Syy Jessen kuusivastaisuudelle taitaa tosiaan olla pääosin siinä, että käsitys kasvusta on väärä. Kuvassa oleva taimikko ei tosiaan ole kehittynyt hyvin, joten kannattaa päivittää tiedot hoidettujen taimikoiden potentiaalista.

  Olisko tässä ollut alkuvuosina ongelmia ravinteiden kanssa? Boorilannoitus 5 vuotta sitten?

 6. Ei kai juromiseen muuta tarvita kuin kuusen hallanarkuus. Kuvan perusteella näyttäisi olevan metsää aukon ympärillä ja sellaisessa kolossa halla käy mielellään.

 7. Hallattomalta paikalta kyllä näyttää sillä, jos viime kesän paha halla ei puraissut, niin tuskimpa aiemminkaan on niin tehnyt.

  Myyrät saattaneet viivästyttää muutaman vuoden.

 8. Hienoa työtä metsänomistaja tehnyt. Nyt ei tässä vaiheessa enää se jessen mainitsema lehtipuu pääse ylispuuksi. Nyt seuraavassa raivauksessa voi niitä lehtipuitakin jättää jos niitä vielä syntyy.

 9. Olisi mielenkiintoista kuulla alueen historia.

 10. Hyvä kuusikko tuohon tulee. Alussa vain taimet ”juroneet” 3-4 vuotta. Joskus vain juromista tapahtuu.

  Itsellä kävi yhden kuvion kanssa samoin aikanaan, kun entinen omistaja oli säästänyt maanmuokkauksessa laikuttamalla vaikka mätästys olisi ollut paikallaan.

  Nyt silläkin kuviolla kuusi kasvaa kovaa vauhtia kohti ensiharvennusta.

 11. Jep, ero kääntömätästetyn ja laikkuun istutetun kuusen kasvuunlähdössä on hurja. Itsellä vierekkäin kaksi palstaa, joissa laikkuunistutetut juurikin tuollaisia 3 vuotta alussa juroneita. Viereisen kuvion oman tavan kääntömättäisiin (mätäs käännön jälkeen työnnetään osittain takaisin kuoppaansa) istutetut ottivat jo ekana vuonna 30 sentin kasvaimen. Istutusajankohta ja kelit olivat vastaavat…

 12. Kiitos kaikille kommenteista. Pahoittelut että asian oma kommentointi venähti . Uskoisin että kyseessä on nimenomaan onglemia ensimmäisinä vuosina heinän ym osalta. varhaisperkausta/heinäämistä on tehty hyvin marginaalisesti, paitsi nyt hoidettu ”kuntoon” noin 9 vuotta istutuksesta ja pelastettu se mitä voi.

  Kuvan alueella ei juuri lehtipuita ollut, joitain hirven syömiä haapoja, jotka olen poistellut vuosi sitten raivaamalla. kuviolla oli kyllä muilla alueilla koivuja, joita olen jättänyt jonkin verran (ehkä liikaa).

  Hallaan en usko, enkä välttämättä ravinnepuutteeseen, koska nyt kasvaa parhaimmillaan reilu metri/vuosi. pohja taisi olla MT? muistaakseni…

 13. Kuusessa ollaan kiteytti asian hyvin.
  Jos aikoo oikeasti olla puuntuottaja, pitää taimien alkuunlähtö varmistaa parhaalla mahdollisella tavalla.
  Puuhastelut ovat asia erikseen.

 14. Hämääkö tässä perspektiivi? Minkä pituisiksi arvioisitte taimet?

  Niin, ja aikalailla puuhastelupalsta tämä on, kuntoilua ja luonnossa naittimisen iloa, sekä iloa jälkipolville, toivottavasti…

 15. Itse en vetäisi puuhastelupalstaa noin tylsään malliin kerralla. Mitä tuossa nyt sitten puuhastelet?

 16. Onpa vähän vanha ketju, mutta vastataanpa nyt vielä. Tämä kuvio on noin 1/4 koko palstaa ja puuhastelua kyllä riittää. Kaikenmaailman risukoita ojien vieressä ja viereisen kuvan mukaista risukkoa 🙂 Lisäksi hienoa koivikkoa, jonka alustaa saisi putsailla pajuista ym.

  Ja ainahan voi makkaraa paistella tai tehdä polttopuita 🙂