Kommentit (6)

 1. Tällä kuviolla päästään maksimi tuotokseen ja helpolla.

  Raipat ovat jo häipyneet, kilpailu on kovaa ”kanditaattien” kesken.

 2. Onko koivikon iästä tietoa? Kuvasta saa käsityksen, että ikää olisi enemmän kuin järeyttä.
  Siten harvennus olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten.
  Nyt paikalla olisi jo kunnollinen tukkikoivikko.

 3. Peltopaketti sopimus ilmeisesti tehty v.1969 ,jonka jälkeen taisi 10 vuotta omistaja niittää puunteipat .Olikohan sopimusehdoissa,että ei saanut vesakoitua.Sen jälkeen selkämä metsittyi,reunat kasvavat pelkkää heinää.Jyrkkä raja näkyy seuraavasta kuvasta.

  Kuten Puun takuinen ounastelee,paksuutta ikään ja pituuteen nähden suhteessa niukanlaisesti ”ruipeloita”.Vieressä omaa istustus koivikkoa vm.1983,järeys tuplaten,kahdesti kylläkin harvennettu.

 4. Kirjoitin hiukan epätarkasti,viereinen harvennettu kovikko ei ole tämän perikunnan,vaan naapuri tilan,eli minun.Olen sen verran nuori,että en tiedä pakettipelton hoitovelvoitteista aikanaa.Tässä tapauksessa silloinen isäntä muistaakseni kertoi,että 5 vuoden pätkissä sopimus oli.

  Kun omistaja vanheni ja vesakko yltyi yhä suuremmalle allalle kasvamaan,hän lopetti sopimuksen.Jonka jälkeen metsittyminen pääsi kumpareilla vauhtiin.Laidoissa pajukkoa ym.heinikon lisäksi.

 5. Hyvä Miisu, unohduksen kuviot on hienoja raivuun jälkeen.

  Ja ne saa unohtaakin, on muuten puuta tulevaisuudessa.

 6. Siitä pakettipeltojen ehdoista, olihan niitä minullakin.

  Niin kauan kun pakettisopimus oli voimassa, piti pitää vesakot poissa, jos ei pitänyt niin korvaus loppui.

  Erikseen sitten oli ne pakettipellot joille pyydettiin metsityslupa. Jos sen sai niinkuin minä, niin sai taimet ja 15 vuotta pakettikorvausta. Muokkauksen ja istutuksen piti itse tehdä tai teettää.

  Terveisin: Korpituvan Taneli