Pienaukko 1/4 hehtaaria

Päätehakkuu siis tehty syksyllä 2003, raivasin kesällä 2013. Selän takana maantie, Kuusikko vasemmalla on naapurin puolella, taustalla takarajana purettu sähkölinja risukon kohdalla ja oikealla muutama aari omaa maata, jossa järeää kuitupuuta. Tavoitteena tässä on aluksi kasvattaa koivun polttorankaa logistisesti helppoon paikkaan(kalustona neliveto ha ja peräkärry) ja havusekametsä sitten lopputuloksena.

Kommentit (2)

  1. Onko kuuset istutettu 10 vuotta sitten? Jos on, varhaisvaiheen perkuun merkitys näkyy tuossa. Asiallisella hoidolla kuusilla olisi tuplasti pituutta. Mutta kun alaa on neljänneshehtaari, ei asialla ole taloudellista merkitystä.

    Kotitarpeen polttopuiden hankinta tosiaan kannattaa sijoittaa tien varsille ja muihin vastaaviin helppoihin paikkoihin. Kuvan kaltaista rehevää maata ei niissä paikoissa kovin montaa hehtaaria alaa tarvita, jotta omakotitalon tai kesämökin polttopuut saa vuosittain muun puun kasvatuksen sivutuotteena. Kunhan vain tosiaan malttaa ottaa nätisti kasvavat koivut kuusien päältä pois varjostamasta, jos kuusivaltaista metsää on tarkoitus kasvatella.

  2. Tuo on siis ihan luontaisesti syntynyt taimikko. Avohakkuun jälkeen kuviolle on tehty laikkumätästys. Kuvasta ei oikein erota, mutta havupuista reilu puolet on kuusta ja loput mäntyä. 3 hehtaarin palstastani loppu on tien toisella puolella. Tulossa on myöskin kuvat kahdesta samaan aikaan hakatusta kuviosta, jotka on istutettu kuuselle, perattu heinistä ja raivattu.