Kommentit (8)

  1. On kyllä tosi pieni. Eihän tuossa ole kuin reunametsät vastakkain. Ei kukaan varmaan, edes puuntakunen kuvittele tuohon minkään kasvavan. Kuin saniaiset. Ja sehän on sitä monimuotisuutta.

  2. Gla

    Enemmän kuin pienaukolta tuo tosiaan näyttää leveältä ajouralta. Silti noin voi käydä. Toisaalta harsinnan oppien perusteella ahtaampienkin aukkojen pitäisi taimettua itsestään, kun siinä ajourat tehdään joka kerta eri paikkaan ja niiden välissä pieni pohjapinta-ala takaa väljät oltavat jaksolliseen harvennukseen verrattuna. Parin harsintakierroksen jälkeen alkaa näyttää kovin lohduttomalta noilla kasvupaikkatyypeillä. Tuossakin on montaa lajia puuta siementämässä, mutta edes vesakkoa ei heinikkoon tule. Alkaa olla helppo ymmärtää, miksi jääkauden jälkeisenä aikana puuston määrä on nyt ilmeisesti korkeampi kuin koskaan ennen.

  3. Kunhan aikaa kuluu tarpeeksi, niin kyllä tuohonkin puuta kasvaa. Viimeistään sadan vuoden kuluessa. Mutta taloudellisesti se ei titystikään ole kannattavaa metsätaloutta, vaan se on sitä jatkuvalla kasvatuksella leikkkimistä! Leikkiminen sallittaneen, ken siitä tykkää.

  4. Metsän kuvaaminen tahtoo olla haasteellista, siksi edelliset kommentit aukon pienuudesta olivat täysin odotettuja. Alue levenee heti tuon kuusen takaa ja kaartuu samalla vasemmalle. Tuossa on vajaat 0,3 ha puutonta aluetta, eli yli 100 motin kasvun menetys on tullut vajaassa 30 vuodessa. Alue on tuotatanut vain 10-15 mottia huonolaatuista puuta.Esittelen näitä nuoruuteni hölmöilyjä mielelläni, jos retkemme joskus tännepäin suuntautuu. Kyllä se vain niin tahtoo olla, että silloin kun nuorempana on omasta mielestään viisaimmillaan, tekeekin ne kaikkein suurimmat virheensä. Olen alkanut pohtia sellaisen pienen kuvauskopterin hankkimista, sillä ne eivät ole enää hinnankiroissakaan. Aukeaisi aivan uusi näkökulma näihin metsäkohteisiin ja väärintulkinnat vähenisivät samalla.

  5. Hieno homma, että myös omia ratkaisuja kohtaan voidaan olla kriittisiä. Kuvauskopteria olen muuten miettinyt itsekin, mutta sitä pitäisi opetella lennättämään puustoisessa maastossa.

  6. Vamon sukulaispojalla on media-alan yritys ja myös kuvauskopteri. Sen hinta oli kuulema n. 2000 euroa. Hyvää kuvaa tulee. Helposti koneet kyllä hajoavatkin. Tämänkin kaverin ensimmäinen kopteri putosi mereen ja se oli sen kopterin meno.

    Näin kun eräs toinen nuori mies menetti kopterin hallinnan ja yritti ottaa sen nopeasti alas. Alastulossa sitten peli hajosi.

    Lentäminen vaatii tyynen sään ja tietysti harjoittelua. Nykynuoriso oppii sen varmasti aika helposti. Vanhempien on kyllä syytä varautua siihen, ettei homma pelitä helposti.

  7. Olen tarkoituksella halunnut säilyttää joitakin näistä aikoinaan tekemistäni hölmöyksistä, kun nuorenpana uskoin sellaisia ”metsäasiantuntijoita” joita ei olisi kannattanut kuunnella.
    Lähistöllä on esim. väärällä maapohjalla kituuttava kuusikko, eli melko tyypillinen jatkuvakasvatususkonnon hengentuote.
    Aika moni höynäytetty on tullut täällä toisiin ajatuksiin nähtyään käytännössä, mihin hömppämetsänhoito voi johtaa.

  8. A.Jalkanen

    Minäkään en ole hahmottanut mihin näitä pienaukkoja tarvitaan. Avohakkuiden skaalaetuja ei saavuteta, mutta saadaan sen sijaan niiden uudistamisen vaivat.