Kommentit (13)

 1. Yläreunan vois sahata ja lakata tasaiseksi, kesäpihan pystispöydäksi kukka-astiaa tai miksei olutkolpakkoakin varten?

 2. Kannattaa nuijjia kuori pois keväällä ennen kuin kuivuu kiinni. Tulee hieno silkinhohtoinen sileä pinta ja kaunis punertava väri, kun saa aurinkoa. Mainio koriste pihapiirissä.

 3. Polttopuuksi ei ainakaan tuollaista. Jos ei tiedä miksi, kannattaa kokeilla. Sen jälkeen tietää.

 4. Turha jättää muurahaisille pesäpaikkaa pihaan, jos ei erityisesti niistä tykkää! Poikki vaan maanpinnan tasolta.

 5. Pöydäksi sateelta suojattuna vaikka vedenpitävän kannen avulla, tai vaihtoehtoisesti moottorisahalla veistokseksi muotoiltuna. Malli vapaavalintainen.

 6. Vaikka tuo hahmo olemattomine käsineen suorastaan pakahtuu onnesta, niin siltikään en jättäisi tätä figuuria tuohon.

  Paitsi tietenkin jos haluat käsikirjoittaa, tuottaa ja ohjata 5-vuotta kestävän 30-osaisen suurisuuntaisen luontodokumentin.

  Dokumentin nimeksi ehdotan lyhyesti: JUHANI LAHO – ELÄMÄNI PÖKKELÖNÄ.

 7. Gla: ”Polttopuuksi ei ainakaan tuollaista, jos ei tiedä miksi, kannattaa kokeilla, sen jälkeen tietää.”
  Niimpäniin. parasta polttopuuta esim takkaan. Tiukkasyistä pitkään palavaa puuta esim takkaan. Palastelu onnistuu helposti moottorisahalla.
  Pihakoristetta koivunkannosta ei kannattane tehdä, jos ei tosiaankaan halua ötökkäpesää pihaan, lahoaa melko nopsaan.

 8. Kella on viitseliäisyyttä pilkkoa klapit moottorisahalla, varmaan hyvää puuta tuollaisesta saa. Itse jätän tuollaiset oksakohdat suosiolla maatumaan. Samoin polttopuut teen lähellä tietä olevista kohteista. Rankaa kun on tarjolla yli oman tarpeen, joten turhaa työtä on turha tehdä.

 9. Paras puu lahoamaan? Homman huonoutta, 🙁

 10. Muita tapoja olisi ollut jättää oksahaarat sekä runkoa hieman enemmän, kuoria puhtaaksi, jättää pihan koristeeksi tai siirtää sopivampaan paikkaan, ehkäpä terassin tukipilariksi jne !!!

  Haloiksikin, ellei parempaa käyttöä löytyisi tai haluaisi.

 11. Paras puu jää lahoamaan siksi, koska kun samassa ajassa tekee moninkertaisen määrän polttopuuta helpommasta kohteesta, lopputulos on parempi. Kun tien varressa on kaikkia puulajeja polttopuuksi joutilaana, en pelkkää koivua ala kauempaa raahata tai paksujen oksien kanssa tuhtaamaan, vaikka se parempaa puuta olisikin. Onhan paras puu sellainen, jolla saa kohtuullisella vaivalla uunin lämpimäksi. Vaikka sitten määrä olisi hiukan isompikin.

 12. Kiitokset ehdotuksista. Näillä mennään!

 13. Kiitokset jiipee itsellesi virikkeellisestä kuvasta.

  Vaikka tuo koivun parkkiintunut kuori on sekin mielenkiintoinen silmänvälipala, niin sen kuoriminen vähentäisi mainittua muurahaisongelmaa – käsittääkseni.