Piilopirttikö?

Tämmöiseen kummajais-kömmänään törmäsin metsässä, keskellä ei mitään. En keksinyt tuolle mitään tarkoitusta noin pienelle rakennukselle tuossa paikassa, keskellä kangasta eikä vettä lähistöllä.
Kamina siinä näyttäisi olleen tuosta putkesta päätellen ja paksut riimut jääneet roikkumaan tuonne hirren päällä.

Kommentit (8)

 1. Arvaukseni:

  Jonkinlainen mökki aikoinaan. Jäänyt vähälle käytölle ja kunto huonontunut. Purkaja ajatellut laittaa hörskän polttopuiksi: purkanut ja pätkinyt ”hirret” siirrettävään mittaan ja hormin päälle että jos joskus tarviis. Homma jäänyt vaiheeseen ja unohtunut.

 2. Koiramies

  Kyllä siinä oli kehikko pystyssä, se ei vain näy tässä kuvassa. Pääty oli romahtanut alas. Tuo aukko mikä kuvassa näkyy, on oviaukko. Takaseinä on heti oviaukon jälkeen. Eli todella pieni kömmänä

 3. varmaan torpassa ollu äkänen eokko ja ukkoparka joutunu jatkuvaan karkuun nii tehny matalan majan jotta välillä omassa rauhassa ja pakkasella lämpimässä ??? niihhän ne sannoo jotta parempi tossun alla ku taevas alla…mutta jos raja tul tääteenn

 4. Joku lähtenyt omille teilleen…

 5. Olisko sotien ajalta jonkun käpykaartilaisen asumus?

 6. vänkäri

  Niittysauna tulisi ekana mieleen, jos lähellä on entisiä tai nykyisiä soita mistä on ennen tehty luonnonheinää karjalle. Voi kyllä olla tukkilaisten majapaikkakin ajalta ennen kämppälain voimaantuloa 1920-luvun lopulla. Sitä ennen tukkilaiset tekivät itse itselleen kämpän elleivät tykänneet yöpyä laavulla tai maakuopissa.

 7. Koiramies

  Voisi hyvin olla jompikumpi. Löysin kartan vuodelta 1964 johon tuo oli vielä merkattu soitten väliselle kannakselle. Nyt nuo suot ovat ojitettu ja maisemat muuttuneet.

 8. r.ritva

  Muutamavuosi sitten kartoitettiin näitä kohteita.Oisko ne mennet mhy hin ,ettei niitä sotkeutuisi hakkuiden yhteydessä.Yhdet ns.piilopirtin rauniot kävivät TTS-taholta kartoittamassa kun ilmoitin.Kuvasivat ja kooridinoivat.Myös museovirastoon ilmoittelin vaan eipä sieltä kyselyä enempää tapahtunut.