Poltin/ tulitikkupuuta nurin 15mottii ja 5.5h yhteensä

Tein enkat hakkuumoteissa peltosaarekkeelta kaksi 2.5…3h ryykäsyä eri päivinä. No yksi sahakkn antoi periksi kun sen kytkin petti.
Hakkuun idea oli ojittamattomasta peltosaarekkeesta poistaa reunoja kiertäen poltinpuiksi haavat, ettei ne ime kaikkia ravinteita kuminalta. Tästä saa motteja nopiaan. Säästin ketjua kun aikas hiekkaiset tyvet. Tätä työtä on Suomessa rajattomasti.

Kommentit (6)

 1. metsä-masa

  Samaa mieltä Hiihtoniilon kanssa pellonreuna metsistä. Pellon reuna kasvattaa omistajalleen aina vähän heikomman ja eriaikaan kypsyvän sadon,. Kaupunkitaajamat on hyvin suurelta osin pusikoitumassa ja siten menettämässä kulttuurisia arvojaan.

  Kaupunkien taajamissa on yllättävän paljon samasta syystä vaiheessa olevia reuna-alueita, vain muutama pienempi kaupungin taajama on tästä poikkeus.

  Esimerkki kaupungissa oli aikanaan saatu päätös puupohjaisen lämpölaitoksen rakentamisesta ja käytöstä. Viihtyisyyttä ja hyvinvointia korostava ympäristö luo tunteen jämäkästi hoidetusta kaupungista ja sen päättäjistä.

 2. Mottimasa

  Tuolla kärryllä saa viedä 15 kiintoon ainakin 4 kuormaa, ei mahdu kuin 3.5 kiintoa kuormaan. Kokeilin kerran omaan vastaavaan jossa puolimetriset jatkokarikat mahduttaa 2 kuormaan moton katkomaa haapapölliä hieman alle 10 kiintoa, ei sopinut, tuli melkein 2 ja puoli kuormaa.

 3. Veikkaisin että ei mene kuormaan kuin 3 kiintoa korkeintaan , ainakaan n. 3 metrisenä.
  Ovat sen verran lenkoja lehtipuita. Oma kärry on vähän suurempi tuota eikä siihen mene 3 m koivuja kuin sen 3 k-m³ ellei tee kukkurakuormaa.

 4. Sermin neliöt x pölkyn pituus. Eipä siihen kummoista voi kertyä…

 5. Hiukan reippaampi juontokourallinen näkyy olevan. Tuollaisia nyskyjä vien ite tien varteen sillä ja haen metsäperävaunulla kotiinpäin hiukan enemmän reisuunsa.

 6. Juu neljä täyttä kuormaa 9ja viides vajaa on ajomäärä. Joistain latvoista venkoja mutta pääosa suoraa.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat