Kommentit (12)

 1. Eipä taida viihtyä kauaa!

 2. No tietysti h-haapa lähtee noin kolmentoista vuoden jälkeen jalostukseen että vain siihen asti tietty.

 3. Syksyllä Suomen eteläosassa käydessä osuin hybridihaavan kasvatuspaikalle, 15 vuotta vanhassa haavikossa oli puuta noin 150m3/ ha . Pituutta vajaa parikymmentä metriä. Joten hyvin haapa kasvaa.

 4. No tietysti h-haapa lähtee noin kolmentoista vuoden jälkeen jalostukseen että vain siihen asti tietty

  Saa juuri taimien hinnat lunastettua hakkuu tuloilla.

 5. Kulut on ensimmäisen kymmenen vuoden kasvatuksen jälkeen kuoletettu. Muistutan että ainut puulaji jolla on sopimus pöytälaatikossa. Takuuhinta sidottuna kuusikuidun myyntihetken hintaan. Monellako metsän kasvattajalla on muutakin kuin mutua perstaskussa?

 6. En vieläkään ole löytänyt hybridihaavan kasvatuksesta taloudellista etua verrattuna sitä vaikkapa koivun kasvatukseen.
  Koivikon perustaminen on huomattavasti edullisempaa kuin haavikon, ja kuutiomääräinen tuotto lähes samaa luokkaa. Lisäksi koivu tuottaa niin haluttaessa, eli kiertoaikaa pidentämällä huomattavasti arvokkaampaa tukkipuuta.
  Hybridihaavan toisen sukupolven aikaansaaminen vaatii hoitoa enemmän kuin ensimmäisen sukupolven

 7. Tuottokin on toisessa polvessa kovempi ja uudistuskulut jää pois. Ei kai se raivaussaha kovin paljon enempää bensaa syö vaikka listittävää hiukan runsaammin olisikin. Aika nopeasti se kasvaa varjostavaksi ja loppujen juurivesojen taru loppuu lyhyeen. Yritin joskus paikkailla pienaukkoja ja aika harva niistä nousi. Kyllä h-haapa on valoa tarviiva eikä kasva varjostuksessa.

 8. Niin, takuuhinta sidottuna kuusikuidun hintaan. Ja kuusikuidun hinta on viime vuosina laskenut pahiten. Havutukki sen sijaan…

 9. Uutta havusellutehdasta ootellessa on haavoilla vielä aikaa kasvaa. Kuusikuidun hinnanlasku oletettavasti pysähtyy seuraavaan nousukauteen ja pikkasen nouseekin.

 10. Vai että sidottu kuusikuidun hintaan? Niin on minun kuusikotkin sidottu päivän kuusenhintaan. Männikötkin ovat sidottu männynhintaan.

 11. Missäs vaiheessa noi männyt ja kuuset raivataan jotta valoa vaativa hypriidihaavan toinen sato pääsee kasvaan?

 12. Lasse, se katsotaan sitten raivataanko vai tehdäänkö e-puuhakkuu väliin ja annetaan sitten h-haavan jälleen kasvaa.