Kommentit (8)

 1. Hyvä metsä tuosta tulee… kunhan ensin raivaa nuo risut pois puita piiskaamasta.

 2. Kuvaaja haapa-alueen reunassa ja kuusikkoala pikkasen omana alanaan alavassa notkelmassa. Istutettaessa h-haapoja oli havaittavissa että tuohon ei tarvii vaan kuusi hoitaa alansa täyteen.

 3. Hakkuu jälki ei siis kestä päivänvaloa? Kun otsalampun kanssa tai kuutamolla pitää jälkeä seurata???
  Oletukset tuotostakin perustuu 15-25 vuoden periodille. Ei ole mitään päätehakkuita h-haavasta joihin pohjata oletuksiaan???
  Onko tosi, että tulos e-savotasta katsotaankin kristallipallosta???

 4. On tainnut kuusmotilla olla terästettyä jouluglögiä. Varo vain ettei lopu jouluksi.

 5. Ihan mielen kiinnosta kysyisin. Onko sulla ollenkaan oikeata metsää?

 6. Taustalla lienee oikeaa metsääkin? Lienekö naapurin puolella rajaa???

 7. Ensin ms200:lle. Toistaiseksi ei raivata mitään vaan kasvatetaan. Muutaman vuoden päästä se asia sitten funtsataan uudelleen. Ja MJO: n kysymykseen vastaan vain että minulla on monipuolisia metsiä monella paikkakunnalla ja riittääkin toistaiseksi. Ikäjakauma varmaan 0-80 vuoteen. Kaikkein vanhimmat (130v noin) meni juuri aiemmin kevään hakkuissa. Uudistusprosessi pyörii joka vuosi ja nyt kun on päästy vanhimmasta päästä jo uudistukseen on aika muuttaa jonkinverran käsittelytapaa jatkuvan kasvatuksen saralle. Alkaa olla tätä h-haavikkoa 20 ha:a kun nämä loput aukot ensi ja seuraavana keväänä istutetaan.

 8. Ms200. Kyllä hybridit etusijalla mutta luonnonanti aina katsotaan ja ei taatusti tuskin raivata maahan. Hyödynnetään ja kasvatetaan. Aikamääre tähän mennessä kulkee niin että ensin hybridihaavat ylispuuhakkuuna ja sitten katsotaan mikä on muupuu-tilanne sen jälkeen. Metsä elää ja ratkaisut sen mukana elää myös.