Kommentit (6)

  1. Hyvä kuva ja täydet pisteet siitä. Puolukoita nyt kuitenkin kuvassa aia harvakseltaan.

    Gunnar

  2. Tämän päivän bongaus, syksyn 2012 puolukkamätäs.
    Ja syötävän maukkaita syödä.

  3. Itsekin huomasin syksystä jääneitä puolukoita. Ennen en ole kiinnittänyt huomiota asiaan, joten onkohan nyt jokin poikkeuksellinen aika vai säilyykö puolukat normaalistikin talven yli?

  4. Kyllä puolukka säilyy talven yli lumen alla, ellei sitä ole syöty tai poimittu jo syksyllä, tahi myyrät käyttäneet talvella lumen alla.

    Puolukoita syötiin koulumatkoilla 1950 luvulla keväisin, vaikka niitä oli säilöttynä kotonakin seuraavaan satoon saakka.

    Myöskin monet linnut syövät ylivuotisia marjoja keväisin.

  5. Puolukkahan säilyy talven yli hangen alla.
    Pakkanen tekee hyvää, luonnon olosuhteissa.
    Kestävä marja talvehtimaan luonnossakin.
    Puolukassa on oma säilöntäaine mukana, jotenka survottuna kylmään, säilyy hyvin kellarissakin.
    Ennenvanhaan kun pakasteita ei ollut, sieltä kellarista jäässä olevaa survosta hakattiin puuronkeittoon.
    Itselläni on edelleen maakellari jossa survottuna ja mehustettuna säilyy loistavasti.

  6. Ei ole Auustin talossa maakellaria valitettavasti. Itse suunnitellussa omakotitalossa on kuitenkin itsetehty kylmiö, jossa puolukat ym marjat säilyvät survoksina, soseina ja mehuina oikein hyvin.

    Lisäksi syksyllä on täynnä kolme pakastinta, jotka tyhjentymisen mukaan otetaan pois käytöstä.

    Pakastettuna puolukka säilyy mielestäni parhaan makuisena. Siksipä silloin lapsena keväiset puolukat koulutien varrella maistuivatkin niin hyviltä.

    Silloin ei tiedetty mitään pakastimista. Oli kyllä tosi hyvä maapohjainen kellari, jota olin koulupoikana itse rakentamassa isän mukana.Siellä säilyi suuren perheen marjat keitettyinä soseina, hillat omassa mehussaan ja puolukat survottuina. Ja tietysti myöskin perunat, paitsi silloin kun halla vei sadon.