Kommentit (14)

 1. Siistiä työtä.

 2. Helpottaa hommaa kun puut ei ole ristironkkelissa. 🙂

 3. Jos sahailet alempia puita tuosta kasasta, niin varo ettei leviä kasa päälle. Koivusta polttopuita keväisessä auringonpaisteessa on muuten sellaista hommaa, että pitää olla melkein aurinkolasit päässä, jotta ei vasta halkaistut puut häikäise silmiä.
  Nim. merk. ”Vaaran tiedostanut ja silti meinasi käydä vahinko”

 4. Ei vaaraa puitten vyörymisestä päälle. Puut pyöräytetään sahauslaverille, joka ei kuvaushetkellä ollut paikoillaan. Ja nyt puut on häkeissä ja sahauslaveri purettu.
  Kertakäyttö kuormauslavoja ylösalaisin, ei sen kummempi sahauslaveri.

 5. puita kasatessa ollut paikalla leppäkertun pahin vihollinen..
  (pilikun nussija). onhan se silimään paremman näkönen tuo kasa kun heitelty, mutta toentaako tuo hiplata ku loppu tulos on sama jos et tie nättiä pinnoo

 6. Kyllä toentaa, vähän esteettistä silmää. 😉
  Ja onhan se helpompi sahata tasapitkää pätkää kun puut on ojennuksessa..
  Pätkätyöläisen arkea nääs. 🙂

 7. Niin. Nuo koivut oli vuonna -96 kun tälle tontille tulin, n. 1.5 metrisiä peukalon paksuisia vesoja.
  Siemensyntyinen koivikko vanhalla pellonpohjalla. Osa hiestä, osa raudusta. Hiekset poistin mahdollisimman tarkkaan raivauksessa.
  Nyt tuli sitten ensiharvennus polttopuuksi, aluetta n. neljännes hehtaari, saanto polttopuuksi n. 6 pinomottia josta 0,5 mottia oikeassa reunassa näkyvää järeämpää rk-mitaltaan n.20 cm puuta.
  Alle on tunkemassa väkisinkin kuusentaimia. Paikka on kuitenkin tuvan ikkunasta katsottuna ilta-auringon puolella joten kuusia en suuremmin säästellyt ”ensiharvennuksella”.
  Harmaaleppää sensijaan suosin, pyypoikueet on viihtyneet peltoheitolla, samoin lehtokurppa. samoin teeret on viihtyneet nuoressa koivikossa.
  Pohja on savensekaista rousteen vaivaamaa maata, viihtyisikö tuolla tervaleppä? Lehtikuuset jotka istutin koivikon reunamille, lähtivät juromisen jälkeen hienoon kasvuun viime kesänä.

 8. komiata on koevu, heleppo viskarssilla halakoo.
  siästä kaekki lepät jos nii lähellä torppoo. heleppo o sitte syssymmällä ottoo pyy paesti ku rappusilla vua pillittää ja antaa
  palalaekan tae valtterin paakahtoo. parempoo on liha ku sarvipäessä

 9. IJ-27 löytyy lukitusta kaapista, hyvä sortamaan, perintökalu. 🙂
  Mutta ei niitä pyitä raski pihasta pyytää, paikkalintua, kauemmas pitää mennä.

 10. Klapikoneella olisi mukava pilkkoa tuon kokoista puuta. Meillä on Japa. Tietysti Fiskarsia käyttäen saa enemmän liikuntaa.

 11. Hyvin on työmaa järjestyksessä.

 12. Ei ole vielä halontekokonetta meidän taloudessa. Vaimolle ostin aikoinaan hydraulipilkkojan. Joskus harvoin sitä tulee käytettyä oikein oksaisissa puissa. Ei kuitenkaan tällä savotalla.

 13. eokolle pilikkoja äetiinpäevä lahjaks, jo ruppee lämpeemää

 14. Sahan ostin, Tilhin 192:n, vaimolle äiteinpäivä lahjaksi taannoin, hydraulipilkkojan ostin muutenvain, kun ei jaksanut käyttää kuin tuota pienintä Fiskarsin kirvestä.