Kommentit (6)

 1. Iskikö sääli tuon etualalla olevan ison koivun kohdalla?

 2. Kyllä siihen metsä jäi kasvamaan.Onko oikealla puolella kuvassa oleva metsä myös puuhapalstaasi,olisi myös harvennuksen tarpeessa.

 3. Poistettu: kaikki haavat ja muutama koivu sekä elinkelvottomat kuuset. Myin tästä ja koko tilalta haavat kuitupuuksi, kaiken muun poistettavan klapitan itselle ja myyntiin.

  Jäljellä: lähes kaikki koivut sekä sellaiset kuuset joilla vielä on toivoa. Harvennuksen jälkeen valtapituus n. 17 m, ppa n. 18. Näyttää paikoin liian tiheältä mutta toisaalta isoja reikiäkin vääjäämättä syntyi. Valitettavasti latvavammaisia kuusia on edelleen enemmän kuin kuva kertoo, mutta nyt on sentään piiskaavaoksaiset haavat viereltä poistettu. Koivut pääosin rauduksia, siksi en katsonut tarpeelliseksi poistaa vielä. Teen sitten uuden katselmuksen muutaman vuoden päästä ja poistan taas mitä on ehkä tarvis. Nurkka liittyy selkeästi kuvaajan takana olevaan männikköön; saman ikäistä ja nyt myös samaa tiheyttä.

  Taustalla siintää oma taimikko, johon raivaussahoineni hyökkään kohta taimikonhoitoon. Oikealla näkyvää naapurin metsää katsellessa oikein kaasuliipaisinsormea kutittaa…

  Keskustelupalstalla oli juttua puuhapalstan määritelmästä. Tästä tekee puuhapalstan se, että niin kauan kuin jaksan, teen kaiken itse. Tokihan tilakoko on siinä vaikuttava tekijä. En suinkaan lähtisi sataa hehtaaria moottorisahalla työstämään.

 4. Kylläpä tuossa noilla ”lumilla” on ollut mukava työmaa.
  Paljonko lähti kuutioita alalta?

 5. Lumi ei totsesti ole haitannut. Jäätymätön maa sen sijaan on kuljetuksen kannalta aika harmillinen juttu.

  Kuutioita en ole mitannut enkä oikein ajatellutkaan, kun otin koko homman ensisijaisesti metsänhoidollisena toimenpiteenä. Mutta semmoisia motin haapoja tuosta kuvan alueelta poistui toistakymmentä. Kuusia varmaan sata, mutta niitä tarvittiin sitten mottiin kymmenen. Siihen muutama koivu ja pienempi haapa päälle…

 6. Jos ottaa energiapuun korjaajan tuollaiseen kohteeseen, jääkö euroja isännälle lainkaan. Vaiko mahdollisesti vain kolhuja tukkirunkoihin. Jos hehtaareja tuossa kunnossa vain pari hehtaaria.