Kommentit (3)

 1. Siitäpä on mukava lähteä ehjiä tukkeja tekemään. Kun ei mennyt juurineen nurin niin poikki meni jopa 35 senttiset rungot. Kuvio harvennettiin vajaa vuosi sitten ja siihen oli Einon hyvä kyntensä iskeä. Vierestä hakattiin samalla ötököitten pilaama hehtaarin alue ja tässä olisi tarjolla lisää sapuskaa. Pakko nämä on kai korjata pois jollakin konstilla jotta säästyisi pystyyn jääneet ötökkäinvaasiolta ensi kesänä.

 2. Otan osaa 🙁
  Jouduin todistamaan sunnuntaina tilannetta , jossa tyveltään 80 cm:n kuusi napsahti poikki kuvassa näkyvällä tavalla . Ikää puulla oli pitkästi toista sattaa vuotta ja se oli kasvanut peltoaukean keskellä( 30 ha) parin muun samankokoisen ”kaverin” kanssa .

  Kilometrin päässä siitä oli edessä yhtä lohduton näky , kun kuvassa .Pari vuotta sitten hakatun aukon kupeessa oleva harvennettu kuvio oli kärsinyt ”eikan” hönkäisystä lähes täystuhon . Tuuli oli päässyt puhaltamaan esteettä ja täydellä voimalla mäen laella olevan kuusikkokuvion uumeniin….ja olihan siellä seassa sähkölinjakin…päreinä ja pirstaleina.

 3. Mua pikkasen pelottaa mennä katsomaan ensi sunnuntaina omaa kuusikkoa. Miten mahtaa olla tilanne. Onneksi ei ole harvennettu ihan äsken eikä ole tyvilahoa havaittu. Aukko on kyllä vieressä, mutta se on kuopassa.

  Ainakin tuo alue jäi pahimman tuulialueen reunalle, mutta mistäpä tuon tietää.

  Otan osaa harmitukseesi.