Kommentit (5)

 1. Kenttuvei,pystyyn kuollut kuusi,Ketunleivät elävöittävät muuten karua kuvaa.Omatarvis sahapuuksi kiireesti,tulee kuivattua lankkua.

 2. Täällä Lounais-Suomessa ainakin aika tavantakainen näky kuusen pahoinvoinnista.

 3. Kyllä noita täältäkin päin löytyy ja paljon,mutta on niin pöljijä isäntiä että eivät kehoituksista huolimatta pistä kuusikoita nurin.
  No ei se iso vika tarvitse olla jos se on päässä.

 4. Kuva tuhosta jota ei meillä päin aiemmin ole näkynyt. Ala on n. 5 a jolta kaikki puut ovat kuolleet pystyyn. Ympärillä olevat puut näyttäisivät ainakin vielä olevan elinvoimaisia. Kyseessä lienee maannousema joka levinnyt juuriston kautta ? Useissa puissa juurelta kuori on ikäänkuin myyrien syömää. Ei kai ole mahdollista että muutaman vuoden takainen myyrien runsaus olisi ajanut ne syömään kuusen tyvestä kuorta?
  Tämä tuho on muuten vajaa vuosi sitten hankitussa metsikössä ja ihmetyttääkin etten sitä silloin havainnut. Voisiko näin totaalinen tuho tulla yhdessä kesässä?

 5. Omassani kuoli männikköä 0,3ha-ta yhden alkukesän aikana. Syynä männyn tyvitervastauti joka samaa maata kuin kuusenkin juurikääpä eli tyvilaho sun muut nimitykset.
  Noin neljä-viisikymmentä runkoa menee hätähakkuussa heti kun päästään pakkaskeliin että leviämisen pelko menee ohi.