Kommentit (26)

 1. Onahan se suorittava jo sentään harjoitukset alkanut.
  Kyllä se harjoitus tekee mestarin hiukan öh. varttuneemmastakin koneenkuljettajasta.
  Seuraava sujuu jo ilman kolhimista.

 2. Tämä näkymä on tuttu jessenkin e-puukohteella hakkuun jälkeen. …jos se yleensä toteutuu. Reilun metrin varressa olevalla raivaussahan terällä lopputulos on varmasti parempi , kun 10-metrisen varren päässä keikkuvalla runsaan tonnin murikalla tehtynä. Pikkuisen peitteisyyttä , niin vot! Jälki senkun ”paranee”.

 3. Tätä voisi hieman verrata maatalouspuolella aikaan, kun leikkuupuimurit alkoivat yleistyä, mutta pellot olivat vielä sarkaojissa!

 4. Asia on aivan , kuten ”Puun takaa ”totesi. Peltopuolella puimurimiesten kauhistus olivat myös kivet. Ne tosin alkoivat kadota työtä haittaamasta , kun puimurimies laskutti kivien aiheuttamista remonteista. Sama lääke tepsisi metsässäkin.

 5. Itseasiassa siinä omakasvattamassani ja VARHAISPERATUSSA ei noita ole mutta siinä toisessa kyllä on. Se onkin palsta jossa ei olla käyty varmaan mitään tekemässä ennen minun ennakkoraivaustani.
  Nuo on täysin eliminoitavissa melko kevyellä varhaisperkauksella jossa kuitenkin voi jättää PALJON puuta mutta ei noin lähekkäin.

 6. max 2000 runkoa ja lehtipuuta ei sitäkään…

 7. 2000 runkoa/hehtaari…piti kirjiottaman

 8. Lähes tuplaten ja ainahan sitä lehtipuuta metsässä kasvaa.

 9. Risusavottaa huutaa Suomen metsät.

  Ton pusikon kun raivaisi pois saisi hyvän lannoitteen samalla.

  Valiorunkoja löytyy, niille pystykarsinta ja apuharvennusta sitten vaan.

 10. Metsänvartijan palkkaaminen ja 1000 ha vartiopiiri.

  Siinä ratkaisu nuoriin metsiin.

  4 miestä saisi töitä ja 25 samalla siinä sivussa.

 11. Että se ”ryssälän”-malli että ne neljä tekisi töitä ja se kakskytäviisi hallinnoisi?

 12. Töitä ruokakauppaan, laitekauppaan, bensakauppaan, pankkiin,vaatekauppaan,sahakauppaan,kännykkäkauppaan, tietoliikennekauppaan,lannoituskauppaan,fiskarsin oksaleikkuri tehtaalle,autokauppaan,katsastuksiin,auton huoltamoille,satamiin,vienti yrityksiin jne.

  1 työpaikka metsässä työllistää 5.

  Metsää hoidetaan korkoa korolle vuosittain. Pääoma kasvaa ja kasvaa.

  Taimikonhoito, pystykarsinta, apuharvennus,lannoitus,ojitus,lannoitus taas.

 13. Vaikuttaapa kevyeltä metsävartijan metsänhoitopaatos. Kyllä tuollaista taakkaa on varmasti raskas kantaa….

 14. Metsänvartija työllistää 5 ja elättää yhden ”sopulin”.

 15. EUssa valmistellaan pieniläpimittaisen puun kieltoa energiakäyttöön.EU:n uusiutuvan energian strategia on täysin linjatonta.Lobbareiden temmellyskenttä! Loppuukohan onkivapojen keräily?MT 12.7
  <<>>

 16. Varmasti loppuu , siksi niitä on turha enemmälti kasvattaa. Aurausviitatkin ovat jo muovia.

  Toivottavasti EU:ssa käsiteltävänä oleva ja uhan-alainen pienpuun energiatukiasia saadaan nopeasti päätökseen , jotta metsiä aletaan kasvattaa muunkin tulon , kun tukien toivossa . Jos markkinatalouden annetaan toimia terveesti , edes energiapuu ei tarvitse tukia.

 17. No onpas taas jorinaa. Pelkästään Pohjois.-Pohjanmaalla saa elantonsa e-puusta toistasataa työstäjää. En nyt väitä että työt enää loppuisivat vaikka tuet lopetettaisiinkin mutta tuetaan sitä huonomminkin työllistäviä kohteita vielä kotimaassamme. Ainakin lomautuksia ja koko puunkorjuun hiljentymistä se hetkeksi tietäisi. Suorittavallekkin hiukan ehkä vuosiloman jatkoja jne.

 18. Sen työn ja siitä aiheutuvien kulujen korvaamiseen sitä tukea ei valitettavasti saa. Suunnitelmien tekoon ja ennen kaikkea siihen , että saadaan metsänomistaja tekemään tureikolleen jotakin hupenee lähes koko potti.

  Korjuuyrityksille elintärkeää on vain tuottava työ . Energiahakkuut eivät sitä valitettavasti nykyisellään ole. Ennen yritykset tekivät huonojakin urakoita työllistääkseen kuljettajia ja pitääkseen heidät talossa. Tänä päivänä talouden kiristyttyä tuottamattomat vaihtoehdot karsitaan. Kuljettajia ei siis yritetä työllistää väkisin pelkän työllistämisen ilosta.

 19. Energiapuu on lannoituspuuta…

  Maahanmättö vaan.

 20. Metsänvartijan taholta on toisenkin sorttista näkynyt. Tuuliviiri?

 21. Nyt just työnalla vastaavanlainen kuvio raivuussa. Eihän noita räipppiä maahan viitsi repiä mutta tyvestä poikki ja luonto tai moto ne alas puottaa. Hitaanlainen kuvio ennakkoraivuuksi. Ei kyllä tullaiseen kuvioon pitäisi konetta päästää ilman ravuuta.

 22. Olen kyllä repinyt maahan mutta en teekkään sitä ammatikseni joten ymmärrän kyllä jos ei itse joudu sitten motolla perään.

 23. Kuvan puuta ei jäytetty kitumaan. Se päätyi epäonnistuneen pelastusyrityksen jälkeen energiapuukasaan. Tulipahan tehtyä monimuotoisuutta lisäävä pienaukko , jossa rehottaa parin vuoden kuluttua monta terhakkaa kantovesaa.

 24. Otan osaa suorittava porras!!! Eihän tuosta edes saa kunnon polttorankaa! Ja teidän pitäsi tehdä tulosta noilla kepeillä kalliilla laitteilla! Paras lääke tuohonkin mesään olisi raiavussaha! Metsätaious ei ole mitään kvarttaalitaloutta! Syksymmällä kuvia tulossa hitaan kiiruhtamisen metsänhoidosta!

 25. Otan osaa suorittava porras!!! Eihän tuosta edes saa kunnon polttorankaa! Ja teidän pitäsi tehdä tulosta noilla kepeillä kalliilla laitteilla! Paras lääke tuohonkin mesään olisi raiavussaha! Metsätaious ei ole mitään kvarttaalitaloutta! Syksymmällä kuvia tulossa hitaan kiiruhtamisen metsänhoidosta!

 26. Otan osaa suorittava porras!!! Eihän tuosta edes saa kunnon polttorankaa! Ja teidän pitäsi tehdä tulosta noilla kepeillä kalliilla laitteilla! Paras lääke tuohonkin mesään olisi raiavussaha! Metsätaious ei ole mitään kvarttaalitaloutta! Syksymmällä kuvia tulossa hitaan kiiruhtamisen metsänhoidosta!