Kommentit (4)

 1. Hyöteikkö

  Jos hieskoivikon haluat, niin sitten kääntömätästys tai kevyt äestys. Jos alue on ojitettu ja männikköä suunnittelet, niin ojitusmätästys ja männyn istutus. Mutta varaudu siihen, että istutusmänniköstä voi tulla tosi oksikasta. Itse jouduin aikoinaan taimikonhoidossa raivaamaan lähes kaikki istutusmännyt ja tein työn mättäisiin syntyneiden luonnontaimien hyväksi.

 2. paskolammi

  Tuolta noin hehtaarin kuviolta kaadettiin 100-vuotiaat männyt… miten lienevät syntyneet. Kuvio on aikoinaan ojitettu oikeastaan vain ympäri-ojittamalla. Nyt puolelle on tulossa hieskoivikko. Mäntyä joku tuohon suositteli ja ojitusmätästystä. Miten on, kirjoittivat toisaalla, että kannattaa antaa hieskoivikon kasvaa ”luomuna”, ilman taimikonhoitoa. Itse kyllä mieliisti alan ”kaunistaisin” hoitaen.

 3. paskolammi

  Siis, pieni osa alasta on tyhjää. Ja osalle on tullut tiheä hieskoivikko pintaa rikkomatta. Sellainen takakulma, ettei oikein kannata konetta (lompakkoa) vaivata.

 4. Jos tulossa oleva puusto pelkästään hieskoivua niin kannattanee ainakin 10 vuotta antaa vaan kasvaa ja sitten raivata kaikkein pienimmät alle jääneet raipat kevyesti pois ja sitten antaa kasvaa vain.

  Jos taas männyn taimia edes kymmenesosa määrästä löytyisi niin tekisin reilun reikäperkauksen niiden hyväksi ja väleissä antaisin kasvaa vapaasti.