Kommentit (7)

 1. Leveä on linjan pohja,jos pitemmältä tilaa halkoo hehtaareita metsän kasvatukselta vie melkoisesti.

 2. Itse olen raivannut pariin otteeseen metsäni läpi kulkevat sähkölinjat. Sähköyhtiö maksoi saman palkan , mitä urakoitsijoillekin.

  Tämä oli oma ehdotukseni, sillä edellisen omistajan aikana oli talvella vesurityönä raivattu tiheää jo suurikokoista koivutaimikkoa tosi pitkään kantoon.

  Silloinen maanomistaja ei ollut keränyt polttopuiksi kadettuja puita. Senhän ymmärtää, kun teräväpäisten kantojen sekaan ei sopinut kunnolla kulkemaankaan.

  Joulukuusia sain luvan kasvattaa linjalla.

 3. Miten nopeasti lyhytkiertoenergialla tuollaisen maaperän saisi köyhdytettyä? Sähkölinjan alta kun korjaisi aina kasvavan puuaineksen pois parin sukupolven jälkeen luulisi ryöstöviljelyllä tuon raivaustarpeen helpoittavan?

 4. Hakkuu jatkuu,jatkuu monen omistajan maiden läpi.Eikä siinä kyselty oliko joku omistajista omaehtoisesti palstansa osaa herkällä kädellä suojellut.
  Porkkanaa oli,että suostuu ehtoihin heti niin saa jotan enemmän.

 5. Sortavalan alueella tehtiin 1990:ntä luvulla sähkölinjaa.Leveydestä tuli riittävä.Umpikorpea kaadettiin.Sirius oli silloin voimissaan.

 6. Olin 50-luvulla hakkaamassa silloisen kotitilani maiden läpi tehtyä linjaa. Johtolinjan leveys oli 50 m. Kyllähän se mahdottoman leveätä näytti ja korvaus oli omistajille mitätön. Pylväsväli oli sillä kohtaa 300 m. Johtimet olivat lähes parituumaa vahvaa punottua teräsalumiiniköyttä. Miksei kuparia? Olisivat venyneet, painuneet maahan ja ennen sitä katkenneet!

  Myöhemmin siihen viereen on rakennettu hieman pienempi ”johtokatu”, jolloin metsää on hakattu lisää.

  Eikä MTK saa neuvoteltua kunnon sopimusehtoja. Onko asiassa jotain ”hyvä veli -sopimuksia”,vaiko vain saamattomuutta?

  Muutkin jäsenet, ottakaa yhteyttä asian tiimoilta MTK:n.

 7. Nyt hakkuu tuohonkin suuntaan loppuun viety.Toista km luulisin.Joku asukas valitti kun menee läheltä tonttia.
  Sai oikein ympäristö ministeri Niinistön allekirjoittaman
  vastineen.Ei muutosta.Ompahan paperi muistona.

  Toiselle esiteltiin,että on pakkolunastuspaperi valmiina ellei suostu.Voiko näin olla?