Kommentit (7)

 1. Josko kuitenkin laskeutusallas?
  Siitä on hyvä kaivinkoneella muotoilla allasta/altaita jos ojitus tarvetta. Jos ojat on kunnossa, niin räjäyttämälläkin saa kosteikkoaltaan.

 2. Tehtiin umpeenkasvaneesta mutakuopasta allas johon oja vedet pääsee laskkeutumaan, nostettiin samalla veden pintaa noin metri. Vähän se kaivinkonetta upotti eikä siitä kaikkia mättäitä saatu pois mutta hyvä näin. Nyt siellä kasvaa pientä ruutanaa pitkänsiiman syötiksi. On siinnä sorsa ja kurkikin kesällä nähty.

  Penkat on istutettu kuuselle.

 3. vieläkö kuvassa oleva pikinokka vainuaa kesäisen sorsan ?
  laajenna kosteikkoa vaikkapa tuolla kuution idealla.
  kymmenen kiloa aniittia sopivasti jaoteltuna saa ihmeitä aikaan.. ei peninkään tarvitse katsella tyhjää lampea.. joudut kyllä toden näköisesti tuomaan uudet ruutanat

 4. Onko ”haukkukone” puhdasrotuinen?
  Onko altaassasi ”munkkia”, siis vedenpinnan säätely järjestelmää? Saatko altaan tarvittaessa laskettua tyhjiin?
  Omilla maillani on suoviljelmä jonka läpi menee perattu puro. Majava hoitelee pinnankorkeuden säätelyä kesäisin. Joutuu vain vahtaamaan ettei pääse nostamaan vettä liian korkealle.
  Tavit ja sinikot ottaneet paikan omakseen. Tarkoituksena on kaivattaa kuivatuskanavia avoimemmaksi, kunhan vesiolosuhteet kohdillaan. Tämä kesä olisi ollut hyvä kaivelulle, mutta lähistön kaivuri oli varattu koko kesän muihin hommiin.

 5. Ellei virtaama aivan mahdoton ole, tuon lätäkön luulisi laskeuttavan tai sakeuttavan kiintoainesta jo riittävän tehokkaasti, eikä tarvetta laajentamiselle ole. Aniitin saatavuus voi muuten olla jo ongelma, kun se on kai jo jäänyt tuotannosta pois. Dynsä on noissa hommissa parempaa, se kestää vettäkin.

  Mahtaako kuusi viihtyä, kun aika kostealta rantapenkat näyttävät?

 6. Pikinokka on rodultaan puhdas mutta kun se tuolta altaalta tulee pois niin fyysisesti ei ole puhdas!!!!

  Allasta ei saa tyhjäksi on keskeltä niin syvä mutta pinnankorkeutta voidaan kyllä säädellä sen metrin verran.

  Takareunan kuuset voi vähän kärsiä vedenkorkeudesta mutta menee sitten luonnon monimuotoisuuden kuluihin.

  Joitain kuoppia on dynämiitillä tehty mutta ei enään minun juttu.

  Tulee tuohon lammikkoon myös vanhat salaojat pelloilta joissa tosin on jo koivikko.

  Keväällä katselin kun hirvilehmä kahden vasan kanssa oli juomassa…. Nyt ne vasat on pakasteessa…

 7. Vai että ”puoli puhdas” pystykorva, muistuu mieleen ne reilun neljännes vuosisadan takaiset metsästysreissut pystykorvan kanssa, joutui miettimään että viitsiikö autoon ottaakaan. 🙂
  Jos kerran vedenpintaa voi laskea, niin silloinhan talvella matalampaa altaan osaa voi ”painattaa”, tiivistää jäillä, eikö totta? Sitä altaaseen tullutta kiintoainetta. Ruutana siitä tuskin on moksiskaan.
  Tuota räjäyttämistä aloin miettiä oman lammikon teossa kun kaivurikuskin ja omat aikataulut eivät meinaa natsata millään. Tuttava piiriin kuuluu panostajan paperit omaava henkilö.