Kommentit (11)

 1. e-h

  Noin 1,5 motin kuusi,25 m oli salama halkaissut keskeltä talon nurkalta,tuli pikakomennus kun toinen puolikas retkotti taloon päin,tässä kuvassa on toinen puolikas kaadettu.

 2. Onhan tuo saattanut vähän hätkäyttää, jos isäntäväki oli kotona. Tuossa minun naapurissa tuli samalla sen verran vahnan hirsitalon nurkkaan, että alkoi kytemään. Saivat onneksi sammutettua nopeasti.

 3. e-h

  Kotosalla olleet,melekonen jysäys ollu,sälöjä oli kymmenien metrien päässä ja katoilla.

 4. A.Jalkanen

  Onko tarkoitus kaataa myös tämä puoli joka on pystyssä? Yleensä ei kannattaisi pitää puustoa rakennusten vieressä. Meilläkin kaatui Asta-myrskyssä koivu kesämökin katolle.

 5. e-h

  Kyllä minä kaadoin tämänkin puolikkaan.

 6. ### Onko tarkoitus kaataa myös tämä puoli joka on pystyssä? Yleensä ei kannattaisi pitää puustoa rakennusten vieressä. Meilläkin kaatui Asta-myrskyssä koivu kesämökin katolle.

  Lähetetty: 22 min sitten Lähettäjä: A.Jalkanen ###

  Jup. yli puun mitta kannattaa pitää. On tässä toinenkin syy. Muistelen vuosien takaista lehtiuutista, jossa koivun juuret olivat myös kesämökin alla. Isäntä kärähti vuodesohvalle kun ukkonen iski.

  Ei ne puut kuitenkaan välttämättä huonoja ole. Saattaa se kotikuusi suojatakin salamalta.

 7. Ennenvanhaan talot rakennettiin pienen kumpareen päälle ja päätykulmiin istutettiin puut ukkosenjohdattimeksi.

  Itselläkin on, kaksi ikivanhaa vaahteraa…

 8. vänkäri

  Taitaa pihkapuu pysyä jotenkin kasassa salaman kynsissä, lehtipuusta tulee toisinaan valmiita hellapuita.

 9. En ole kylläkään nähnyt salaman tekemiä hellapuita. Sillä kun on tuo katkontatarkkuus halvatun huono.

 10. vänkäri

  Minä olen. Jonkun matkan päässä maalaistalossa kolmasosa koivusta oli valmista pinoon. Jos ei kaikki ihan hella- niin ainakin leivinuunimittaa.

 11. Visakallo

  Kerran olen siivonnut samaa kokoluokkaa olleen kuusen palaset pihapiirin läheltä. Se oli aivan alkukesää, jolloin puu oli aloittanut kiivaimman kasvunsa ja vetänyt itsensä vettä täyteen. Runko oli sananmukaisesti räjähtänyt palasiksi. Polttopuita tuli kunnon kasa. Pituusmitta hieman heitteli, mutta siihen auttoi moottorisaha. Halkomakirvestä ei juurikaan tarvinut.