Kommentit (7)

  1. Sen verran täytyy tunnustaa, että laskin väärin. Pojantytär on tuossa 9-vuotias ja taimikko 10-vuotias.

    Merkittävä taimikko, sillä siitä aloitti vuonna 1997 silloinen perikunta, nykyinen yhteismetsä säännölliset omatoimiset istutukset.

    Aukkoa ympäröivät vanhat kuusikot ovat olleet esimerkillisesti aiempien sukupolvien toimesta hoidettuja. Puumäärät useimmiten luokkaa 350-400 m3/ha.

  2. Anton Chigurh

    Ja hirvien takia uudistetaan toistuvasti kuuselle!

    Tuolla tiellä pää tulee vetävän käteen.

  3. Alä Anton viitsi. Totta kai OMT-metsät uudistetaan kuuselle. Eikä näisä juurikaan ole lahoa.
    Sekin kannattaa muistaa, että koivun kasvatuksessakin on monenlaisia taloudellisia heikkouksia kuuseen verrattuna vaikkei hirviäkään oteta huomioon. Vaikka tyvilahoakin löytyisi, niin kuusi on näillä main ylivoimainen taloudellisuudessa.

  4. Ammatti Raivooja

    Koivukuviot halkoo täällä laajat yhtenäiset kuusialueet. Se on myös sellaista riskien hallintaa. Joku katsoo, että hirvi on suuri riski ja unohtaa kaiken muun. Eipä voisi enää pahemmin väärin tehdä kuin päätöksiä hirvet mielessä.

  5. Anton. Suomessa ei ole vielä mitään metsää uudistettu toistuvasti. Suunnitelmallinen metsätalous uudistuksineen on melko uusi asia. (Ei monta puu sukupolvea)

  6. Anton Chigurh

    Itse olen uudistanut. 40-luvulla sankan vanerikoivikon jälkeen istutetun kuusikon päätehakkautin 2001 (saanto rapiat 700 kiintoa/ha). Alueen jouduimme hirvien takia uudelleen kuusettamaan. Kohta on pää vetävän kädessä.

  7. Sinä, Anton, et siitä narusta silloin enää vedä.