Sarvijaakko-Honda

Terri-telamaastureiden osia akanaan valmistanut Rovaniemeläinen metallialan yrittäjä Matti Seppänen innostui kehittelemään 2000-luvun vaihteessa modernimman version Hondan puutarhatraktorista. Hän asensi ulosottoon hydrauliikkapumpun, jonka tuottamalla teholla toimii Virosta hankittu hydraulinen kuormaaja. Traktorissa on myös hydraulinen runko-ohjaus. Teloin varustettuna liikkuvuus on hyvä muuten, mutta peräpää kaipaisi myös vedon. Tehoa myös saisi olla enemmän kuin mitä Hondan 12 heppaa kykenee tuottamaan. Yrittäjän kehittelemä versio on edelleen käytössä.

Kommentit (12)

 1. Komias peli!

  Ilma vaihtuu hyvin kesäkuumallakin!

 2. Tämä onkin hieno laitos!

  Sarvitraktorista kuoriutui ajokoneen poikanen ja näyttää huomattavan maastokelpoiseltakin. Tuossa ei taida olla mitään ylimääräisiä vaikeasti huollettavia osia.

 3. Vaikuttava peli. Onko voimansiirtoa vahvistettu jotenkin? Ohjaus alkuperaisilla ohjausjarruilla?

 4. Onko näitä ollut joskus myynnissä vai onko kaikki omaa kehittelyä? Kun saisi edes tuon vetokoneen telapaketin, niin kärry kyllä sitten kulkee.

  Minulla on samanlainen peruskone ja uskon, että sen seitsemän ja puoli hevosvoimaa riittää liikuttamaan tuota pakettia.

 5. Google viittaa rovaniemeläiseen elinkeinonharjoittajaan, jonka toimialana on metsätalous.

  Sarvitraktori on suhteellisen kallis laite jo sellaisenaan, joten tuollaisen remontin hinnalla saa jo kohtuullisen maataloustraktorin. Tulee siis hankinta- tai polttopuulle hintaa.

 6. Kustannuslaskija iski jalleen :(. Omatoimi puunkorjaajalle varteenotettava vaihtoehto. Ei noita yleensa tehda rahankiilto silmissa. Norjassa vastaavanlaisia yhdistelmia on tehty paljonkin sarvitraktorin pohjalle. Ruotsi on taas oma lukunsa. Tsemppia ja pointsit kotiin tekijalle.

 7. Tuskin omatoimikorjaajallekaan on pahasta tietää, millä kustannustasolla puuhastelee.

 8. Kuka mainitsee ensimmäisenä oman työn hinnan??
  Hieno kapistus!!

 9. Ei tuo pelkällä oman työn hinnalla synny. Mutta antaa olla, turhaa minä kustannuksia kauhistelen, kun muilla noihin on varaa.

 10. ”Jotka osaa, ne tekee mita vaan, jotka ei, ne ryhtyy opettamaan,,,” 🙁

 11. Uskaltaako kuvan laittaja hieman ”avata” tekniikkaa? Itse aioin laittaa myos tuohon sivu-ulosottoon hydraulipumpun. Asiantunteva hydrauliikka myyja kertoi ettei loydy pumppua joka tuottaisi tarpeeksi noilla tehoilla vaihteiston takaa olevasta ulosotosta. Ajatuksena oli rakentaa klapikone tarpeettoman harjalaitteen rungolle.

 12. Kiitokset Teuvo Nikalle vastauksesta, ideamylly lähti pyörimään. Kustannuksista viis.