Kommentit (8)

  1. Aito jätkä nakerteli kengätkin tarvittaessa, ainakin kengänlesteistä päätellen. Noitakin oli vintillä useita ennenkuin siivousvimma iski. Joku saattaa sentään olla vielä tallella isoisän jäljiltä.

  2. Kämpillä savottalaiset saattoivat tehdä puhdetöinään vaikka kenkiä kun talvella ei nähnyt pitkään rämpiä metsässä.

  3. Ensimmäiseksi katse osui kengän lesteihin ja vaari tuli mieleen.Hän oli minulle hyvin tärkeä ja rakas ihminen sillloin kun olin polvenkorkuinen ja isä oli puolustamassa tätä meidän yhteistä kotimaatamme. Viimeksi näin vaarini elävänä 1943. Mutta muistot elävät!

  4. Mikä on tuo merkillinen puukahvalla varustettu tötsä nurkassa lestitrion vieressä?

  5. Se tötsä on paloruisku.

  6. Rippentroppi ei välttämättä puhu pötyä.

  7. Mulla taas on sellainen käsitys että sopivan kokoiset lestit oli hyvä pitää talossa ts ei tarvinnut suutarin taloon tullesa sitten kauaa asioita mittailla. Voihan olla että talossa on ollut suutarin taitoja jollakin. Itsellä moiset kenkälestit löytyi kanssa talon ullakolta.
    Jos kiinnostaa poiketkaa kesäpyhinä turistimatkalla Karijoen museolla ( Isoo Marttusen talo)siellä on mm. wanhan ajan suutarin kamat yhdessä ullakko huoneessa näytillä,niin näette kuinka paljoin on erilaisia kenkälestiä suutarinverstaalla ollut….

  8. Lestejä löytyy useitakin, mutta tuossa kuvassa vaan muutama malliksi. Kenkiä on muinoin tehty isäni kotipaikalla omana työnä.