Kommentit (10)

 1. Onko hakkuussa huomautettavaa?? Pientä on ollut metsä ku parrukasa on noin suuri…

 2. jos sentään kuitua…vai onko Seppo Rädyn entisiä harjoitus keihäitä vai peräti Mietaan Jussin aidan seipäitä joilla joutu joskus hiihtämään

 3. Kumpi ompi parempi, porkkana vai patonki ?
  Vaikea kommentoida näillä tiedoilla.
  Ilmeisesti rehty alaharvennus, jossa kaikki hyvälaatuiset tukkiaihiot poistettu.

 4. Hakkuussa ei ollut huomauttamista
  Tukkia oli tehty aina kuin oli mahdollista ja kuusmetrisiin parruihin ei ollut laitettu tukkia ja kuitu oli otettu n.4 senttiin.
  Metsä on ostometsiää ja kuusikko oli ylitiheää olisiko harsinnan tulosta’

 5. Miten niin kuusimetrissä parruissa ei ole tukkia mukana ? Tämä kertoo juuri sen katkonnan tarkuuden varsinkin jos parru on väliosasta tehty. Minusta noissa kaikissa on tukkisosuutta mukana. Nuo tyvipölkyt voi olla että riittävää tukkiosutta ei löydy mutta kun ei tiedä mikä oli tukin lyhyimmät mitat niin vaikea on pölkyistä sanoa mitään. Jos esim lyhyimmät tukit otetaan johonkin 31- 37 dm:iin halkasija minimi 15 cm niin onhan tuossa jokunen metri tukkiosuutta parrussa.

  Minusta tuossa hakkuussa ei katkonta ole mikään kummoinen kun noinkin pitkiä parruja on sylkenyt. Nuohan parrut saattaa vielä mennä sellukattilaan jos hintaero ei ole kummoinen.

 6. Parru oli hakkuussa halutuin puutavaralaji ja kymppiä korkeampi hinta kuin kuidulla.
  tarkastelin parruja nimenomaan sillä silmällä ettei sinne tukkiosuutta laitettaisi ja minulla ei kyllä ollut huomauttamista hakkuusta.

 7. metsä-masa

  Oikeissa asioissa on mielenkiinto liikkunut kun olet poikennut työmaalla.

  Harvinaisen pitkää parruaihetta, vai vääristääkö kuva pituutta, Parrun minimi läpimitta näyttää kylläkin saavutetun.

  Sahureilta on tullut tähän syksyyn tukkiin 31 dm alk. pituudet läpimittaan 15 cm se on tosi hyvä kerryttämään tukkimäärää keskimääräistä heikommassakin leimikossa, tukin hinta kun on reilusti yli puolet parrun korkeampi.

 8. Se on hyvä koivunkaataja että olet tyytyväinen hakkuutulokseen. Sehän se riittää ja antaa hyvä mielen. Tuosta en osaa sanoa enempää kun en tiedä mitä mittoja hakattiin.

  Yllätys oli että pikkutukki oli halutuin tavaralaji. Yleensä se meillä on täydennyslaji jolla yritetään minimoida kuitukertymää pienrunkoisessa metässä. Meillä yleensä on tukki se halutuin tavaralaji.

 9. Eskolan parruveistämö on naapuripitäjässä

  Kuusitukkirunkoja 1288kpl 15 250jm 0,153m3/runko 196,7m3
  Kuusitukki 40,5m3 270kpl 1267,0 jm
  Kuusiparru 125,33 1767 kpl 8013,0jm

 10. Jos kyseessä on Marttaliiton hakkuu niin tiedän sinne hakanneena että apti hakee aina ensin minimitukkia ennekuin alkaa parrua ehdotteleen. Täällä pohjoisessa monen sahan minimitukki on kuitenkin 38 tai 40 eikä joka paikkaan saa niitä katkaista 15cm tienoilla eli lyhin tukki voi olla 41dm. Ja kuvassa isoin parru näyttää olevan tyvestä eli ei ole riittänyt tukkiin mitta..