Kommentit (5)

 1. Ja hirvi karsii varmasti loputkin.

 2. Varmasti oksatonta, on tullut tehtyä!

 3. Pakko kysyä. mitä tässä haetaan? Oksatonta välitukkia?
  Mitä etua saavutetaan normaaliin pystykarsintaan?

 4. Kiitos jeesmies taas kerran rakentavasta, piristävästä ja kannustavasta kommentistasi:)

  Tällaista puuhastelua on tullut kokeiltua mökkipalstan kuvioilla joilla enemmän tulee käveltyä. Tosin silmujen karsinta on jäänyt kuvan puulla kahteen edelliseen vuoteen. Täytyy käydä napsaisemassa nuo sivuoksat ylhäältä pois ennen puutumista. Kantoon on ja aivan tyvelle olen oksat tosiaan jättänyt. Täytyyhän puulle jotain kasvuvoimaa jättää. Ei ne oksat tuolla kantoosalla häiritse ja karsin ne varmaan pois sitten myöhemmin jos muistan. Yksittäinen vuosikasvain on kyllä todella jämäkkä pötkylä, mutta ainakin tässä vaiheessa runko tuntuu jäävään lievälle mutkalle moneen suuntaan. Saas nähdä suoristuuko.

  Kyseessä on kohtuullisen hyvin onnistunut kuusen viljelyala äestettyyn maahan. Mäntyä on tullut mukavasti sekapuuksi ja niiden kanssa olen tällaista puuhastelua harjoittanut. Jos hommaa haluaa jatkaa edes lyhyen tukin mittoihin, niin avuksi tarvitaan jatkossa jonkinmoiset tikkaat. JA apumies pitämään niitä pystyssä.

 5. Josko ihminen itse harrastaa moista, niin typerämpää työtä on vaikea keksiä. Eivät ne isot tuetut pystykarsinnatkaan kovin järkeviä olleet. Perusteena oli tolkuttoman halpa laina, sitäkin tarvittiin. Turha mikä turha. Leimikkoja olen karsituiltakin alueilta myynyt, mutta ostaja eikä myyjä ole naurattaneet toisiaan pystykarsinta ”bumagoilla”