Kommentit (11)

 1. Gla

  Kaunis on, mutta ei kovin hyvä laji talousmetsään.

 2. Mitä me syötiin ennen flooraa!?
  Mitä muita metsiä on olemassa kuin talousmetsiä?

 3. arto

  No voita tietty…enne sitä oli vaan läskiä…Mutta onpas hienoja kuusia, latvat varsinkin niin sopusointuisia

 4. Korpituvan Taneli

  Mitenkä tuo pihta käyttäytyy sahatavarana?

  Vai onko se vain koristepuu, pihoissahan sitä kasvaa?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 5. Gla

  Pihta on ns. höttöpuuta ja lahoaa herkästi. Arvokasvu saattaa jäädä siis vaatimattomaksi.

 6. Metsään voi istuttaa tätäkin ”puulaji” puistoon.

  2-3 tainta.

 7. Millaisessahan maaperässä tällaiset ylimaalliset muotovaliot viihtyvät?

 8. Ja jos on höttöpuuta, kuten Gla mainitsee, niin lienee nopeakasvuinen? Höttöpuuta tietääkseni on Suomessakin kasvatettu melkein tarkoituksella, jos ei nyt juuri Siperianpihtaa enemmälti.

 9. Hyvällä kasvupaikalla kasvaa suomalaista metsäkuusta nopeammin (ainakin alkuvaiheessa.) Ite on tullu nuita istuteltua pihan ympäristöön multaviin hyvin kasvaviin maihin pieninä ryppäinä ja nyt pihdat on jo ”yhden kuidun mitassa” ja saman ikäisillä kuusilla menee samaan kokoon pääsyyn vielä useita vuosia.

  Pihdan puuaineksenhan ei pitäs sahattun vääntyillä juuri ollenkaan, eikä ”valuta pihkaa” ja on hyvin kevyttä, eli sopii vaika laudepuuksi tai paneeliksi varsin hyvin.

 10. Tare

  Olen kanssa istutellut noita maille pieniin jonoihin, ja koska oma idättämiä taimia on vielä jonniinverran jäljellä vien niitä metsiinikin tien varsille. Nuo kuvassa ihme kyllä näyttää järjestään yksirunkoisilta, kun hirveän usein ne on vähintään kertaalleen haarautuneita, ainakin täälläpäin

 11. Kasvu on täällä pohjoisessakin huomattavasti nopeampaa kuin tavallisella metsäkuusella. Ainakin tuossa tontin reunalla puutarhan vieressä. Kosteahko hiesumulta, alla noin metrin syvyydessä alkaa hiekka.

  Monilatvaisia kaikki, syynä lienee latvan paleltuminen?Komeita silti. Kasvaa pohjoisessakin, vielä ainakin Ivalon korkeudella saakka.