Kommentit (10)

 1. Oletko aloittanut pienimuotoisen turvetuotannon ?

 2. Veikkaan, että sexemtree on siinä vesi kielellä varustautumassa suurisuuntaiseen amppeliviljelyyn. Joko näkyy raakileita?

 3. Menossa empiirinen koe, kasvaako lakka peruna maalla. 🙂

 4. Sinulla sitä veliseni riittää uusia innovaatioita.

 5. Niin, vihaan suotani niin paljon etta siirran sen karryllinen kerrallaan perunamaalle. Onko lakka muuten ristikukkainen? Onko siita haittaa jos niita viljelee sekaisin? Johan lakkaa kasvatetaan kasvihuoneessa. Miksen mina sitten kasvimaalla?

 6. Muuten 12.-13.6. välinen hallayö taisi korjata lakkasadon ja sai muutenkin aikaan marjakadon.

  Pistä leipään puolet petäjäistä, veihän naapurimme touon halla,,,

  Onniksi voi kaluta suolla kasvavan männikön petuksi. 🙂

 7. Johan se jo lasten laulussakin kerrottiin:

  Raparperin alla, tuli talvi halla…

 8. ”Ja halla viljaa korjaa,,,” Kukas hiihtaja se olikaan joka suolla harjoitteli? Tuhkaa pitais suolle saada etta puut parempaan kasvuun paasisi. Pahimoiltaan pieni lantare, eika lahistolla muita hankkeita joihin voisi yhdistaa. Monkkarin kanssa kasipelissa vois levittaa mutta rakeistettu tuhka suursakeissa alueella hakusalla.

 9. Voihan siihen tuhkaakin käsipelissä touhuta sen 4000kg/ha, mutta Rauta-PK 500kg/ha on toki pari kertaluokkaa pienempi projekti käsinkin levitettynä. Mitään suometsän lannoitusta ei tosin kannatta tehdä ennen kuin on kunnolla selvittänyt onko ravinnetila epätasapainossa. Neulasanalyysi on syytä tehdä lähes aina ellei puustossa sitten ole jo selviä puutosoireita. Koivusekoitus lupaa typpitilanteen osalta kyllä hyvää.

 10. Kiitoksia Pete, tuo täytyy laittaa harkintaan. Neulasanalyysistä oli puhetta hoitosuunnitelmaa tehdessä, mutta lähinnä palstalla olevan istutuskuusikon kohdalla Kasvu on ollut kituliasta vaikka ojituksella ikää yli 10 vuotta. tuolla kuviolla ei esiinny koivua, muualla kuin tuossa reunalla.
  Nekin ovat tievaltion alueella.

  Sadan metrin päässä on toinen kuvio mäntyä, siellä on jonkinverran myös koivua ja ensiharvennus iässä olevaa mäntyä.
  ”Täytyypä roiskia hauleja harakoille tulevana kevättalvena”