Kommentit (11)

 1. Kuusitoista vuotta ja aivan suotta. Rauduskoivu tuottaisi jo kuitua komeat määrät. Nyt nämä rääpät työllistää ja kuluttaa vielä tunteja ja bensaakin.

 2. Alku hidasta, mutta kohta paranee.

  Koivikosta saa ”lyhyttä” rahaa.

 3. Ammatti Raivooja

  Koivukuidun myy polttopuina ja 50 vuoden päästä ku laittaa 30 vuodeksi korkoa korole tilille niin siinä rahallisesti kalpenee jokainen lahovikainen ja kirjanpainajan syömä kuusikko.

 4. Jos tätäpäätä kuusitukin hinta kotimaan markkinoilla laskee on se ennen tuon varttumista tukiksi huvennut kolmeenkymppiin motilta. Odotusarvoa voi sanoa negatiivisviritteiseksi!

 5. Onhan tuosta tullut jo päätehakkuu rahat, ne olis sijoittanut eteenpäin. Olisi jo 16 v korkoa korolle.

 6. On saattaneet mennä perikunnan ”pohjattomiin”.

 7. Jees: Kuusitoista vuotta ja aivan suotta. Rauduskoivu tuottaisi jo kuitua komeat määrät. Nyt nämä rääpät työllistää ja kuluttaa vielä tunteja ja bensaakin

  Rauduskoivu tuottaisi jossakin, mutta rauduskoivu ei vain menesty turvemaalla. Arvaisin maapohjan olevan turvemainen kangas?

  Eikä taustalle jätetyt koivut ole ainakaan lähelläkään kuitupuu kokoa.

 8. Otin kuvan tarkoituksella kehnoimmasta paikasta mitä tuolla kuviolla on. Vesi seisoo paikalla, olisi pitänyt ojittaa, Hieskuusta on kuten näkyy mutta jo tuon ikäisinä lahoa, kaatelin pois, kuusi on kitunut johtuenkohan hallasta tai kosteudestakin
  …..
  Näitä on toinen vastaava tulossa kohta päätehakkuuseen, isohko 4ha kuvio mutta keskellä kapea kostea kaistale. Ojitus ja mätästys vain miten tekisitte?

 9. Korpi kuvan ottajasta takana / eteenpäin soistunut lehtomainen kangas. Sitä korpea pitäis varmaan kunnostusojittaa ensiharvennuksen yhteydessä, täytyy vetää samalla ojaa tästäkin

  Tää nyt on hyvä esimerkki siitä että kaivuria ei kannata säästellä

 10. Tosiaan merkillistä se kuinka herkkä kuusen taimen kasvu on märkyydelle. Suuressa metsässä sitä kosteutta ei kunnolla edes huomaa.

  Olen nykyään painottanut muokkaajille, että painanteet on kuivattava. Siis joku naveromätästys, jossa kaivumaista istutusmättäitä, on ehdoton edellytys kuusen onnistuneelle uudistamiselle kosteissa paikoissa. Mätästäjät eivät sitä aina oma-aloitteisesti tee.

 11. Olen samaa mieltä vois vetää rajalle tms sopivasti ojan se ei paljoa maksa. Toisaalta kohta noi kuuset pääsee yli pakkarajan ja kasvy alkaa ja metsä kiittää/ kasvu humahtaa.