Kommentit (7)

 1. Taimikon harvennus tehty marraskuussa noin 2500kpl/ha tiheyteen. Lähtötilanne oli 5000-6000kpl/ha. En tunne historiaa tarkemmin, mutta ilmeisesti laikutus ja kylvö noin 1998-2000. Hirvituhoja ei täälä kuviolla lainkaan vaikka on rehevän rämeen reunalla. Merkittäviä tuhoja jo 500m päässä toisessa taimikossa.

  Tällä kuviolla on tehty ensimmäinen raivaus, eli varhaishoito, 2005 ja nyt siis sitten taimikonharvennus.

  Laatukehityksen puolesta tämän olsii voinut pudottaa 2000kpl/ha tasoon, mutta jospa tämä nyt näinkin menisi. Täytyy olla tarkkana ensiharvennuksen kanssa ettei se vain myöhästy.

 2. Hyvä Pete!

  Olehan tarkkana.

 3. Hyvä tiheys ja taimikko.

  Antaa vähän järeytyä. Risusavottaa ja pystykarsintaa tulevaisuudessa.

 4. Metsänvartijan mielestä kuluja pitää vielä hiukan lisätä tuohon jo aika kunnioitettavaan rahanpolttoon mitä tähänasti harrastettu. Mutta Petellä varmaan jälkipolvi sitten käy vanhainkodissa kiittelemässä tuffaa hyvästä metsän alkuunpanosta. Ja lastenlasten lapsillehan tämä oli suunniteltukkin?

 5. Kulut saa takasin verotuksessa…

  Viisas hoitaa varausten verran eli 15 % takasin metsään.

  Metsänvartija vartioi taimikkoja ja nuoria kasvatusmetsiä ja saa takaisin 30 % verotuksessa.

 6. Lastenlapsista ei ole vielä tietoa kun esikoinen aloittaa syksyllä koulun. Palstan arvoa sitä tässä kuitenkin kasvatetaan ja sehän on periaatteessa myynnissä pohjineen koko ajan. En oikein tiedän miten tähän olisi voinut vähemmän rahaa kayttää. Varhaisperkaus oli juuri tehty kun tilan ostin ja nyt taimikko oli menossa ylitiheäksi. Jos olisin jäänyt odottelemaan energiakorjuuta 5-10v, niin aivan varmasti jäävä puusto olisi riukuuntunutta. Ja lumituhot sitten seurauksena. Enegia harvennuksessa pitäisi sitten jättää susipuita pystyy, nekun kestävät paremmin lumikuormaa. Nyt susipuut kaadettiin maahan. Kustannukset tähän mennessä raivaus 330€/ha – kemera (oliko se 120€/ha vai mitä?).

  Nyt kun kuvio 2500kpl/ha tiheydessä, niin osittain energiaa siitä varmasti korjataan ensiharvennuksessa noin 12-13m valtapituudessa, eli sikäli menee Jeesmiehen suosimalla tavalla.

 7. Risusavottaa en aio tehdä ja taitaa karsintakin jäädä tekemättä. Saas nähdä tarvitaanko ennakkoraivausta, lehtipuuta ei tarvinnut nyt juurikaan poistaa kun sitä ei paljoa ollut kiitos ajallaan tehdyn varhaisperkauksen.