Tekevälle sattuu…180 asteen moka

Ihmettelin kotvan , kun iso haapa oli nojallaan ypp-kuviolla kuusten varassa . Lähempi tarkastelu paljasti , mikä konkelon oli tehnyt . Majava ,peijooni , oli yrittänyt kaataa tyveltä yli 40 senttisen haavan viereisen ojan tukkeeksi . Jotain oli mennyt vikaan , kun kaatumissuunta olikin 180 astetta päinvastaiseen suuntaan….ellei sillä sitten ole ollut vielä suuremmat suunnitelmat ja tarkoituksena hukuttaa isompi alue . Siinä tilanteessa toki materiaali olisi loppunut kesken .

Tarina kertoo , että läheisellä kylällä on ollut ”lieviä” erimielisyyksiä suhteessa majavaan. Osa väestä on ollut tiukasti otusta vastaan ja he ovat apinan raivolla tuhonneet majavan patoja . Osa kyläläisistä oli samanaikaisesti avustanut tarmokasta isokokoista jyrsijää patojen rakentelussa 🙂

Kommentit (11)

 1. Nin että kummalle?

 2. Olisikohan syytä jo vaihtaa kaatopään ketju.

 3. Kyllä suorittavan teräkettingistä niitä ”ammuksia” varmaan lähteekin. Nyt uskotaan. Toivotaan että ”sihtiin” osuisi joku noista puitten kalvajistakin.

 4. Minun metässä samaisia mokailijoita. Ei läheskään kaikki kaadot osu purolle. Konkeloitakin on jäänyt.

 5. Olihan tuosta nakertajasta vähän apuakin. Minun ei tarvinnut jännitellä , montako puuta menee pirstaleeksi haapaa kaadettaessa. Onnellisesti puu oli metsän kannalta kaatunut . Vain yksi kuusi oli kärsinyt niin pahasti , että se oli pistettävä pinoon .

  PS. Tuo teräketjuasia kävi mielessä otsikkoa suunnitellessani 🙂

 6. Ponssen Beawer hommissa?

 7. Suorittavan koneessa ei kellerrä tuon enempiä. Sehän on maastovärjätty jottei jäisi kauhean ikävästi ottamaan simmuun kun alkaa maatua alta.

 8. E-puu koira haukkuu ja karavaani kulkee? Risusavotalla kalvetaan kateudesta? Ja kutsutaan karhukopla majavajahtiin? :0

 9. …karhusta tuli mieleen , että tästä kohtaa ei taida olla kilometriäkään paikkaan , jossa kaadettiin karhu runsas vuosi sitten (toinen roskisdyykkareista).
  Vuoden takainen lehtikuvissa nähty morjestava karhu osui kameran eteen alle peninkulman etäisyydellä tästä ja viime kesänä koneiden siirtoautoa kuljettanut mies pääsi ihmettelemään karhua vain muutaman sadan metrin pääsä kuvan kannosta mitattuna. Vuosikymmen takaperin taisi alueella liikuskella laumallinen susiakin…nyt niistä ei ole nähty jälkeäkään 🙂

 10. Susista taas puheenollen täällä Satakunnassa Köyliöstä löytyi karvaton mutta fyysisesti muuten hyväkuntoinen susi kuolleena syrjäisestä ladosta. Talvi tietenkin tappanut kun karvaton oli mutta kumma kyllä toinen ladossa käyneistä oli jatkanut matkaansa. Kapihan ei juuri armoa tunne. Onneksi tällaiset pakkaset tappaa karvattomat ja ehkä kapinkin.

 11. Mukava kertomus ja kuva suorittavalta portaalta.