Kommentit (10)

 1. Oliko tuolla paikalla aiemmin tie?

 2. oli tie ja varmaan tulee joskus olemaankin,kuhan oikeus tekee päätöksensä,toiselta vaan pinna petti.

 3. Kesämökkiläiset ja kaupunkilaiset marjanpoimijat tekevät asiassa kantelun

 4. Melkoinen juoksuhauta; eihän tuossä näyttäsi olevan vettäkään, eli lienee vedenpinnansäätelymielessäkin tarpeeton.

  Minä teetin yhden tien siten, että tie on kokonaan minun puolellani ja raja sijaitsee naapurin puoleisen raviojan pohjalla.

 5. Se hyväpuoli tässä on, ei vesi seiso tiellä, muuten kyllä aika häijy teko.

 6. Hyvä tiehän tuosta sitten aikanaan taas tulee. Kuka tai ketkä tien maksaa? 4-tien varressa oli aikoinaan kaksi mökkitietä rinnakkain, oja vain välissä. Eivät mahtuneet samalle tielle. Koiranleuat ristivät sen Rusin moottoritieksi.

 7. Aukustin kaveri kertoi smanlaisesta tapauksesta. Naapurit eivät tulleet toimeen, jolloin maanomistaja kaivatti jo 90v aikaisemmin karttoihin merkityn tien paikalle syvän ojan. Onneksi mökkiläisellä oli toinen kulkuväylä, huonompi tosin. Siinä oli mäki, puusilta ja pari sähköpaimenaitaa. Mökkiläinen myi mökkinsä. Uusi omistaja pisti asian vireille ja maanomistaja täytti ojansa. Tosin tie piti rakentaa uudelleen, että pääsi henkilöautolla kulkemaan. Meitä on moneksi!

 8. On sellainenkin sanonta, että ”Rikkaat riitelee tiluksista ja köyhät tappelee tiemaista”.

 9. No voi perhana onpa ollut ruoja joka on tuon tehnyt tai teettänyt.

 10. Tällaista elämä on meilläkin.
  Suunnittelin aikoinaan omalle tilalleni metsätietä. Nyt jo edesmenneen hyvän naapurini kanssa oli silloin puhetta, että hän ei tarvitse tätä tietä, jota suunnittelin reitille, johon hänen tilalla oli tieoikeus. Asia oli silloin siltäosin selvä. Tein tien omalla kustannuksilla koska minulle oli ja on edelleenkin tarvetta. Ikävä kyllä hyvän naapurini päivät täyttyivät ja uusi omistaja tuli hänen tilalle. Tämä uusi naapurini alkoin käyttämään tätä tietä korvauksetta. Asia meni niin sekaisin, että jouduin asioimaan uuden naapurini kanssa ainoastaan hänen asianajajansa kautta. Loppupäätelmä Tein virheen siinä, että rakensin tien sille reitille jolle naapuritilalla oli tieoikeus. Jos olisin heti kaivanut metsäojan reitille jolle naapuritilalla olisi tieoikeus ja tehnyt itselleni tien toista reittiä olisi lopputulos osaltani ollut helpompi. Uusi naapurini olikin sellainen kuten alunperin ajattelin ja hän raiskasi metsänsä, otti rahat ja poistui. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt minulla on taas hyvä naapuri jolle ilomielin suon kyseisen tien käytön.