Kommentit (10)

 1. Lähes suora kopio omasta meneillään olevasta työmaasta. Tulevalla hakkuulla huomaa kouriintuntuvasti eron seuraavaan kuvaan.

  Ai niin, Terve kaikilla tasapuolisesti!

 2. Toivottomalta ryteiköltä tuleva harvennuskuvio näytti paikalle päästyäni. Ja ei kummoista alaa saanut tankillisella. Mutta lopulta kaiken seasta löytyi ihan kelpo männikkö,

 3. Voi,voi, olipas se ny sitte toivoton. Nuohan moto sotkee alleen mennen tullen.

 4. Riippuu siitä, mitä toivottomalla tarkoitetaan. Eiköhän tuo moton kopista katsottuna melko toivottomalta näytä, kun seuraavan kuvan mukaisessa metsässäkin voisi työnsä tehdä. Raivauskohteena ei tuo minusta ole ollenkaan toivoton, vaan kuten seuraavasta kuvasta näky, varsin palkitseva.

  Kaksijaksoinen kasvatus on kiinnostava ajatus, mutta sen soveltaminen motohakkuuseen on ihan oma juttunsa. Varsinkin männikössä, kun yläpuolella kasvaa yli 2000 runkoa.

 5. Hyvin sujuu ammattinsa osaavalta moton kuljettajalta.
  Ei juuri kuuset kärsineet kun yliskoivikko otettiin e-puuhakkuussa pois päältä. Ja sitä oli paljon. Kaksivaiheiskasvatus ainakin minulle on ihan ok-juttu.

 6. On eri asia ottaa 4-10 senttisiä rankoja kuin ensiharvennuskokoista ja sitä varttuneempaa puustoa pois taimien päältä.

 7. Ahaa, ja jos keskim.vahvuus on kymmenen senttiä niin siitä vahvempaa ei sitten Glan mittareilla löydykkään?

 8. En minä tuollaista tiukkaa rajaa vedä. Selvää kuitenkin on, että mitä pienempiä kaadettavat puut ovat, sitä helpompi alikasvos on säästää.

 9. Jos moton ”pilkki” vain on riittävän järeä ja yltävä ei suurta merkitystä tavaran koolla jota nypitään. Näytti sieltä useampi kerralla sitten näitä pienempiä nousevan yläkautta uran viereen.

 10. Ja mikä parasta mikään ei sotke siellä puiden alla hienojuuristoa. Ei edes äijä raivaussahalla remutessaan.