Kommentit (8)

 1. Leevi Sytky

  Tuonne tiheikkökasvatusta käsittelevään ketjuun kirjoittamani arvailu osui nähtävästi oikeaan. Kuvan männikkö on karsiutunut ja rungot ovat suoria. Hyvä niin.
  Valinnan varaakin on.

 2. Tämä kuva liittyy keskusteluun ”jyrkkä ei tiheikkökasvatukselle”

 3. Anton Chigurh

  Kasvualusta lienee kohtalaisen kuiva hiekkakangas, koska puusto on noin suoraa eikä ilmeisesti heinittyminen ole vaivannut. Sellaisella maaperällä pintajuurisempi koivu ei pääse etukasvuiseksi eivätkä ruohovartiset kasvit haittaa, mutta männyn juuristo kuitenkin yltää vesivaroihin.

 4. Hiekkakangasta alue ei ole, kasvupaikaltaan ehkä kuivahkon kankaan ja tuoreen kankaan rajamailla. Alue on muokattu auraamalla, istutustiheys on ollut hiukan normaalia tiheämpi n. 2500 kpl/ha ja mitään varhaisvaiheen perkauksia ei ole tehty. Toki vikaisuutta on jonkinverran näissäkin puissa, esim. hirvien aiheuttamaa mutta istutusmetsäksi parhaasta päästä, ei toki pärjää laadussa hyvälle luonnonmännikölle.

 5. Gla

  Pihkaniska: ”ei toki pärjää hyvälle luonnonmännikölle”

  Eipä tuon ikäisiä luonnonmänniköitä ole tullut vastaan, joten sikäli asetit riman kohtuuttoman ylös vertauksessasi. Oleellista kuitenkin on se, paljonko laadukasta puuta saadaan. Vaikka kuviollasi olisi vikaantuneitakin puita, ainakin kuvan perusteella siellä on kasvamassa iso määrä laadukasta tukkia. Paljonko luonnonmänniköstä saadaan tukkia vastaavassa ajassa? Määrähän meitä kiinnostaa, ei tietyn lajikkeen osuus kokonaisuudesta.

 6. Laitahan pihkis lisää kuvia,kyllähän tuollaisia on kiva tsiikailla.

 7. suorittava porras

  Hyvältä näyttää , mutta olisiko harvennus tullut tehtyä ilman kemeraa ? Niistä rahoista ei nimittäin ole tulevaisuudessa takeita . Tästä syystä olen kriittinen tiheikkökasvatuksen suhteen . Työn lopputuloskaan ei läheskään kaikissa tapauksissa ole yhtä onnistunut , kuin kuvan perusteella näyttää.
  Pidä meitä ajan tasalla siitä , kuinka puut pysyvät lähivuosina pystyssä . Kävin hiljakkoin viime syksynä yhdistelmäkorjuuna korjatulla palstalla , jossa oli omasta mielestäni liikaa talven aikana kaatuneita puita . Männikkö oli ollut kovin tiheää ennen hakkuuta . Lumi ja tuuli oli täydentänyt harvennusta niin , että alitiheyttä esiintyi yleisesti.
  Sama havainto oli omilta jäljiltäni viime syksyltä . Vaikka olin jättänyt alueelle ”varapuitakin” oli alue nyt keväällä varsin aukkoinen . Kehittymätön juuristo on useinmiten syynä reippaisiin tuulenkaatomääriin heti hakkuun jälkeen.

 8. No niin pitihän se arvata,suolattu porsas löyti vinkumisen aiheen tästäkin.
  Yritä olla edes yksi päivä vinkumatta,eihän se herrajumala voi olla niin tolkuttoman vaikeaa.
  Ihmetyttää miten ihmispoloinen voi tehdä elämästään noin vaikeaa.