Kommentit (12)

 1. Ja kaivinkoneessako oli kaatopää vai?

 2. Eikö tuo ole vähän mitentuonnyt ilmaisisi, nöyryttävää.
  Ammattimetsuri tarvii h….tin ison kaivurin pönkäksi.

 3. Vähääsen oli kyllä nöyryyttävää.
  Pitääpä seuraavan kerran palkata Jesse ja 200 tilhi avuksi.
  Saapi sitten näyttää miten rakennuksiin päin kenollaan olevat puut menee nurin.

 4. Paksuja on puut – ei taida olla täälläpäin kun yksi kuusenrohjake samaa kaliperiä.
  262 xp on itellä käytössä 24 tuuman laipalla – lähinnä
  haavasta tehnyt telkänpönttöjä ;-)))
  Painava pideltävä – kun lontto auki kovertelee reikää
  pöllin läpi. Youtubessa katellut kun sakemannit vetelee
  kunnon puita husopilla – menee kuin kus lumeen…

 5. Isoimman männyn tyvihalkasija oli 82 cm.
  Hyvä saha neulasella käytössä.

 6. Harjavallassa kaiken piti olla suurta, satiastenkin siilin kokoisia. Tuollainen kuokka on taalla siita pienemmasta paasta. Ison kaivurin kauhaan mahtuu jo omakotitalo. Voisit Jesse kayda tutustumassa kunnon kaivureihin.

 7. Mukava sahata kun on reservissä tehoja – ei tarvi urku auki päästellä.254 xp:llä tänään pari tankillista – hienosti veteli
  märkään petäjään. 163 eläkeläinen aitan ylisillä – vörkkii
  kyllä – mutta sitten viimeisiin taistoihin vasta esille ;-)))
  Tilhiltä 260:nen sekä 200 yhenkäen malli raksahommiin – on muuten este peli oikeassa paikassa – esmes tiilikaton ruoteita
  kun pätkii katolla.
  n.82 senttisiä petäjiä on tällä tontilla linjan vieressä pari kappaletta – yhen tukin puita – sisällä kaikki piikkilangat ja hevosenkengät sun muut – rautapitoisuus kova , siis kasvakoon rauhassa – hamaan tappiin asti…

 8. 6m3, ei H-vallassa kaikki ole suurta kun motoakin voi kuljettaa henkilöauton peräkärrillä…

  Yleensäkin ihmetyttää miksi puita jätetään lähelle rakennuksia, kaatumavaaraa, lehtiä/ neulasia ja oksia on aina siivottavana ja jotkut oksat/ jäät tippuessaan tekevät kattoonkin reikiä.

  Monessa paikassa ne ”pienet” puut ovat vuosikymmenien saatossa kasvaneet ongelmiksi ihan huomaamatta…

 9. Monet tontit ovat nykyisin niin pieniä että puu isoksi kasvaessaan on riesa rakennuksille. Mutta tuossa kuvan kohteessa kyse ehkä jostain teoll.alueen halleista joiden tonteille saattaa ihan piittaamattomuuttaankin kasvaa puut hiukan kuin varkain.
  Yleisesti kuitenkin yleisen viihtyvyyden ja esteettisen katunäkymän vuoksi olen jopa runsaspuustoisten tonttien kannalla. Omassa ok-talon tontillakin hipoo varmaan sataa puuta ja lajejakin varmaan kymmenen eri laatua.

 10. Tulihan niitä puita jätettyä, näin jälkikäteen ajateltuna liian paljon ja lähelle taloa. Jopa sisääntulosivun räystäslippaakin kavensin n 70 senttiin koivujen vuoksi. Nyt sitä tarpeellista lippaa voisi olla kun puut on kaadettu liian suuriksi kasvettuaan. Vuosikymmenten aikaan puita on kaadettu ilman lupaa ja luvan kanssa. Vieläkin pitäisi kaataa.

  Viimeiset puut piti kaataa nosturilla, jonka puomissa oli moton pää. Suuri kone sai ahtaastakin paikasta nostettua puut turvallisesti alas.

  Naapurikin haluaisi nähdä aurinkoa. Jos naapurin suunnittelija olisi sijoittanut rakennukset toisin, ei varjostus- ja roskaamisongelmaa olisi kuten nyt.

 11. Turvallisuus ennen kaikkea!

  Kun työmaalla on kone muutenkin töissä on järkevää sitä käyttää apuna puunkaadossa.

  Niin minä ainakin tekisin.

 12. Minä kyllästyin liian lähellämtaloa olevien puiden jatkuvaan roskaamiseen ja etenkin siihen, että rännit täyttyivät nopeasti neulasista ja putsaaminen oli hankalaa.

  Kaadoin keväällä tukkikokoa olevan männyn kiipeilytyylillä 7m:stä. Latvus, eli lähes koko ylärunko tuota tumppia lukuunottamatta kaatui kevyesti, tosin oli maasturin vinssillä veto päällä pylpyrän kautta. Puusta kauko-ohjaimella vaan vetoa lisää ja hissukseen mutta vamasti pötkähti mänty jäiseen tonttiin. Ukko jäi paikalleen. Naapurit ihmetteli.. 🙂