Kommentit (11)

 1. Eikös tuo mene jo pikkkutukki/mäntyparru tms. osastoon osittain?

 2. Kyse on pääosin ”Lihavia ja laihoja” kuvan alueelta hakattujen mäntyjen osista, jotka eivät kelvanneet tukeiksi.

 3. Upeaa tavaraa erikoissahaukseen.

  Erikoissahurille mahtava paikka ostaa tuota kuitupuun hinnalla!

 4. Sen verran on kokemusta noista puista, että joitakin aikanaan sahautettiin sirkkelisahassa. Eivät kyllä olleet kuivuttuaan kovin suoria. Erikoispuun osaajallakin olisi tekemistä.

 5. Ainakin tuo lähin (eniten pystyssä) oleva mäntypölli on oikeassa pinossa. Lenko ja paksuoksainen ettei ikinä sahatavaraa.

 6. Taustalla oleva koivikko istutettiin 1970-luvulla leppäpusikkoon , joka tietysti oli ensin raivattu. Haasteellista oli taistelu ensi vuosina lepikkoa vastaan. Mutta voitin, vaikka joskus vastassa oli ampiaisetkin. Koivikko on harvennettu kahdesti.

  Kuvassa näkyy pinon takana ”pienaukko” , jossa kasvaneet isot koivut kaadettiin ja tilalle istutettiin kuuset. Luontaisesti ei ollut syntynyt mitään. Eikä aukon teon jälkeenkään olisi syntynyt, koska vatukko valtasi aukon. Sen kanssa sai puuhastella muutaman vuoden.

  Maapohja on OMT. Siitä huolimatta taustalla oleva mäntyryhmä tuottaa aikanaan kunnon puuta, koska on kasvanut tiheänä.

  Tästäkin kuvaparista näkee, mikä merkitys laadulle on tiheässä kasvattaminen. Eikö jk-porukka ole käynyt koskaan metsässä.

 7. Joopa. Vois kysyä kuka ostaa tuosta tavarasta tehtyä lautaa ja lankkua. En minä ainakaan. Oikea paikka just kuitukassaa tai e-puuna.

 8. Minä ottaisin kyllä tuolta taustalta olevasta taimikosta nuo lehtiylispuut pois ja äkkiä. Motolla kun niitä sitten joskus otetaan niin kaikissa taimissa naarmut tai kolhut. Ei ole kaukaakaan kun vähän isompi koivikko otetiin kuusikon päältä ja sääliksi kävi kuusikkoa.

 9. Kuva hämää. Kuuset ovat pienaukossa ja koivut taempana.

 10. Ok.

 11. ”Upeaa tavaraa erikoissahaukseen.

  Erikoissahurille mahtava paikka ostaa tuota kuitupuun hinnalla!”

  Kyllähän minäkin olen joskus harmitellut hyvän tavaran menoa selluksi, mutta tuossa ei ole mitään säälimistä.

  Nykyisillä tukki- ja pikkutukkimitoilla, meilläpäin, ei yleensä jää muuta sahauskelpoista kuitukasaan, kuin ne yli 18 cm latvasta olevat pöllit, joista ei kuitenkaan, vian takia, saa 37dm apumitta tukkia. Kun pikkutukin alin, ja oikein haluttu, pituus on 28dm ja alin lämimitta 11..12 cm. Niin ei siinä paljon isännän kannata kuitupinosta sirkkelille tavaraa tonkia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli