Kommentit (11)

 1. Suden tuoremuona-annoshan siinä.

 2. Mitä voi muuta sanoa kuin että kameramiehellä kävi tuuri. Otos on oikeaoppinen. – – – Kuvaa katsoessa tuli sama ajatus mieleen kuin joskus törmätessään hirveen livenä. Eli jotenkin hämmästyttää, että noin kauhean isokokoinen eläin kuljeskelee villinä lähimetsissä ja pitää itsensä elossa ja lämpimänä läpi talven. Kesällä riittää kaikenlaista vihantaa horsmista ja mesiangervoista alkaen, mutta että luminen talvikausi! Minkähän verran niitä nyt sitten on tätä nykyä meillä Suomessa? Onko kanta hupenemassa (sudetko syöneet, hui?!) vai lymyilevätkö laskijoiden ulottumattomissa?

 3. Kuva on hyvä. Taitaa olla paremminkin epäonnistunut salakaato edelliseltä kesältä.

 4. Komea hirvilehmähän se siinä. Monimuotoisen luonnon edustaja.

 5. Pitänee vähän taustoittaa. Kisi arveli susien syöneen kannan vähiin. Kumpa olisikin. Joka aamu palstalle tullessa on uudet jäljet ja haapakasat sotkettu. Ainakin meillä on viime vuotinen lupien vähentäminen toiminut täydellisesti. Tämä yksilö oli liikkeellä jo illansuussa ja piruuttaan pomppasi kuvattavaksi juuri jahtiporukan merkitsemälle passipaikalle! Odotteli kaikessa rauhassa. kun vaihdoin 300 millisen ja pienellä vihellyksellä sain sopivan katsekontaktin.

 6. Hirven katse sellainen,että isännäksi itsensä ylentänyt.

 7. Ei tuo ole turhake vaan metsiemme suurin tuhoeläin.

 8. Mikä tuhoeläin?!? Suomen metsäthän kuusettuvat muutaman palstalaisen mielestä uhkaavasti . Kuusentaimikossa hirvi on selkeästi hyötyeläin , kun se vapauttaa kuusille kasvutilaa lehtipuuvesakosta …..edellyttäen tietysti , että hirviä on tarpeeksi…

 9. Muudan satakiloinen luomulihaa,,, namm. Maistuis varmaan holtittoman sorkkaeläin laidunnuksen vastustajillekin?

 10. Kestäisivät sitten kuusikoissa niin hyvä juttu. ”muutama palstalainen” on esim Stora Enso joka omassa julkaisussaan kirjoittaa liiaallisesta kuusettumisesta -> Terve metsä 02/2012 alkaen sivulta 10. Männiköissä/ koivikoissa/ haavikoissa tuo on pahin tuhoeläin Suomessa ja Venäjän mallin mukaan kuka hirvenlihaa tahtoo kasvattakoon sen itse navetassa.

  http://www.storaenso.com/wood-forest/stora-enso-metsa/palvelut-metsanomistajille/terve-metsa/Documents/Terve%20Mets%C3%A4%202%202012.pdf

 11. olis hyvää ruokaa mut taimikon vois jättää rauhaan