Kommentit (12)

 1. Ei kai sitä ihan kaikkia puuta kannata karsia , vaan ne varmat jotka jatkaa uudistushakkuuseen asti.

 2. Samaa katselin minäkin. Ainakin 2-3 kertaisen määrän tarvittavista rungoista on Käenpiika karsinut.

 3. Ei siis ole itse tehtyä työtä vaan kyseinen kuvio tuli vastaan mailla ajellessa.

  Oli pakko hypätä autosta ottamaan kuva!

 4. Ainakin motokuskin on helppo ensiharvennuksessa valita poistettavat puut. Itsekin olisin jättänyt muiden tavoin osan karsimatta. Mutta toisaalta, ei nyt aleta moittia ahkeraa metsänsä hoitajaa. Viimeistään kakkosharvennuksen jälkeen maisema herättää ihastusta varmaan kaikissa puuntuottajissa. Ympäristöihmisillä saattaa olla sanomista yksitoikkoisesta kuviosta, mutta kyllä talousmetsiin puupeltojakin mahtuu.

 5. Kyllähän tuo jos jokin sitten oikein puupelto on ja henk.koht. en katselisi noin tylsää metsää päivääkään. Vetäisin niin rajun harvennuksen että tulisi uutta puuta saroille kasvuun.
  Kakkoskertaahan tuon alla voi jo aivan hyvin alkaa kasvatella. Voisin jopa laittaa jokusen lehtipuun taimen alle harvennuksen jälkeen.

 6. Itsekin olen joskus tienlaidasta karsinut kaikki,tyhjän työksi toiset sanovat,mutta kertoo usein ahkerasta harrastamisesta.Kuntoilusta jää näkyvää ,kun oksasahaa hinkkaa.

 7. Itse en lehtipuuta alikasvoksena yrittäisi kasvattaa. Kuusta korkeintaan, jos lahoa edellisessä sukupolvessa ei ole ollut. Luonnonlakeja ei kannata edes puupellossa kumota. Mutta kuustakaan en monimuotoisuuden takia tuohon laittaisi, ellei taimia itsestään tulisi. Yleensä jotain kuitenkin tulee, joten pusikoiden puutteesta ei tarvitse olla huolissaan. Kuvan kuviolla omistaja on kyllä todennäköisesti putsannut nekin pois.

 8. Omasta mielestä 40 vuoden jälkeen näkymä on silmiä hivelevää, kunhan harvennukset on tehty ajallaan!

 9. Itse harventaisin tätä huippukuvioita 5:n vuoden välein toistuvilla apuharvennuksilla.

  Selviä runkoja näkyy jo nyt, jota kannattaa poistaa saunapuuksi.

 10. Runkoluku 1500/ha…noin arviolta.

 11. Hyvältä näyttää , mutta ne laadultaan huonommat rungot olisi voinut jättää karsimatta . Vaivaa olisi säästynyt ja karsimattomat puut olisivat merkkinä hakkuun toteuttajalle ensisijaisesti poistettavista puista harvennuksen yhteydessä.

 12. Tästä tulee vielä hieno metsä. Pylvästä ja hyvälaatuista tukkia kasvaa. ”Hatun nosto” ahkeralle metsänomistajalle.