Kommentit (16)

 1. 6 m3

  Polle toimessaan. Onko takaritsin ”kalupakki” omatekoinen?

 2. Kätevältä kokonaisuudelta näyttää. Tuleeko paljon monkijäajoa?

 3. Tuo isoin tyvikappale ei ole kyllä enää oikein mitään. Polttoarvokin olematon.

 4. Hyvä jeessi, löytyivät se negatiivinen näkökulma tähänkin. Jeessiin voi aina luottaa!

 5. Onhan siinä ainakin hyvää pesäpönttöjen rakennusainetta. Erikoispuuta siis. Löytyyhän asiasta myönteistäkin.

  Hyvä-hyvä!

 6. Itselle jos tekee polttopuita, niin ei niiden puiden tarvitse aina olla suoraa oksatonta koivua. Halkoessa voi heittää huonoimmat pois.

 7. Tässä kuvassa on paljonkin positiivista.

  1. On haettu ötökän ruokapuut pois
  2. On hankittu itselle pönttö, poltto, hupi, hyöty tms. puuta
  3. On ajettu mönkijällä eikä 20 tonnisella koneella, maasto ja dieseliä säästyy
  4. On harrastettu hyötyliikuntaa joka kohentaa kuntoa
  5. Metsätöiden jälkeen tulee nälkä ja voi tehdä hyvää ruokaa
  6. Kuvan voi lähettää tänne muiden iloksi

  Well done !

 8. Tuolla yhdilstelmällä ei muuten pääse tuolla metsänpuolella. Sutii ensimmäiseen mättääseen.

 9. Motti-matti veti ässän hihasta.

  Eli älä polle-olle aja tuolla yhdistelmällä metsässä vaan vinssaa puut vaikka sitten 200m köydellä tielle ja tiellä lastaat ettet jää sutiin..
  Nyt vasta itsekin tajuan kuinka hyvä tuuri mulla on ollu kun tänä talvena ajanu n. 60 kiintoo puita mettästä kasalle eikä oo sutinu kertaakaan. Täytyy oikein puuta koputtaa tai mitä lastulevyn paskaa tää pöytä ny onkaan. Niin ja taidan laittaa myös loton vetämään.

 10. Hyvinkö jaksaa vielä vetää tuolla kuormalla?
  Paljonko on Pollessa kuutioita? Itellä olis 300cc tieliikenne 4-veto. Papan perintömönkkäri ja olen arvuutellut että jaksaisko harvennusmetsikössä vetää kärriä ilman että on kärryssä veto.
  Traktorillakaan ei meinaa ahtaimmille poluille mahtua, siinä olis mönkijä kärryn kanssa ensteks peli:)

 11. Tulishan nuo hiluxin lavallakin.

 12. Juup. Hiluxilla ajelen hiukka samaan tyyliin polttopuita. Melko hyvin pääsee jos vaan mahtuu puiden välistä. Mutta rypemään en viitti lähteä, vaikka vinssillä irtoaa jumista. Nyt on ollut ihan ykköskelit kun lumi ei ole liian syvää ja maa jäässä. Mukavaa on sekin, että on lämmin ”työmaakoppi” mukana jos tulee kylymä.

 13. Backwoodsille:
  Itsellä 500 efi ja mukisematta vetää täyttä kärryä 3-4 metristä kuitua/energiaa. Toki laani mis oon ajellu on tasasta kangasmaastoo mutta kuitenkin.
  Toki sitten oon tapellutkin. Viime keväänä en malttanut odottaa lumien sulamista ja hain ensimmäisen rankakuorman kotiin polttopuutarpeiksi liian aikaisin. Metsätiellä paksussa sohjossa oli toivotonta vetää kärryä (ei ketjuja ja vakiorenkaat 25″ alla). Eli ei mopolla suohon ja järki päässä pitäen hyvä tulee. Ensiharvennukselle ehdoton peli.

 14. No juu, kalupakki on omaa tekoa, 16 mm vanerista ruuvailtu.
  Polttopuusta sen verran, että nuo meni naapurille ensi kesäksi kylpytynnyrin pesää varten, eiköhän se isokin pölli siinä vielä mene. Itselle, tänne talviasunnolle uunipuiksi en viitsi tuoda kuin koivua. Tuolla kesäpaikalla sitten saunanpesässä poltellaan muutakin, havupuuta kun kertyy aina väkisinkin.
  Isompia tuulenkaatoja olen jo kahtena vuonna sahauttanutkin, sitäkin lajia alkaa jo olla nurkissa. Niin, Polaris on 500cc kaasarikone, maastomalli. Metsänpuolelta ojan yli tuon kuorman toin, takapyörissä ketjut. Kyllä ajopeli on edennyt mumkavasti, kunnon lumitalvena vaan täytyy etukäteen ajella urat kovettumaan. Toi kiinalainen kärry on lelu. Vinssinosturi kyllä vetää tukkikoisenkin puun, mutta Tapani myrskyn aikoihin revin kärryn rikki. Hitsattiin kasaan, nyt ei repeä siitä, mutta aisa alkaa taipumaan. Se ei ole tukkikärry, vaikka sellaisena myydään. 2,5 metristä polttopuurankaa sillä kelpaa ajella, pääasiassa käsin kuormaten. Tyvipäät vinssillä auttaen. Tukit ajalen nykyään yksi kerrallaan omatekoisella matalalla reellä. Juontokärryn osto harkinnassa kyllä. Miettiny oon hankintana harvennushakkuuta Pollen avustamana. Pollella tukit ajouran varteen, josta sitte ajattaisin traktorimiehellä tien varteen. Mikähän on pienin määrä jota kehtaa ostajille tarjota, nuppikuormako?

 15. Hieno kuva, tuossa on sitä aitoa itse tekemisen meininkiä!
  Hyvä oli myös vinkki että ei kannata ostaa sitä kaikkein kevytrakenteisinta kärryä.. Näyttäisikin olevan vähän kantavuuden rajoilla tuo kuorma:)

 16. Itsellä tämä kärry http://www.sr-tuote.fi/lavatelikarry_jussi
  Tyytyväinen olen ollut. Laidatkin kun on pankojen korkeudelle niin pystyy muutakin duunia tekeen kuin vaan puiden ajoo.

  Polle-ollelle että täällä päin ainakin yksityiset lämpöfirmat ostaa kaiken puun mitä irti saa eli varmasti kelpaa nuppikuormakin. Itse koitan tehdä n. 100 kiinnon vuositahtia.