Kommentit (18)

 1. Kaksi muuta kuvaa näyttää hyvältä, mutta tätä en oikein osaa yhdistää minkäänlaisen leimikon tekoon.

 2. Raivaussahalla tuon voi käsitellä

 3. Kevyt näkemäraivaus on jo tehty ja pitää muistaa se 50mm tyveltä mitä firma vaatii. Kuva ehkä hiukan hoikistaa mutta pikana tuokin kohta on läpi liipastu.

 4. Eikä tuota nyt kannattaisi vielä kasvattaa. Pientähän tuo vielä on. Kertymää alkaa vasta nyt tulla. Minä antaisin vielä kasvaa ja ehkä tarkemmin vielä raivaisin vaikka ei tuo nyt suoranaisesti hakkuuta enää haittaa.

 5. Kuitenkin pieni ala ettei kannata enää silputa pienempiin kuvioihin eikä niin väliä vaikka tekisi hiukan oharinkin tuossa kohtaa. Nuo varsinaiset kasvusarat nyt kuitenkin apua tarvii ja surkeasti.

 6. Muutama koivu tuosta napataan, mutta aika laiha kertymä

 7. Tuo heikko ala on melkein tuossa kuvassa kaikki näkyvissä.
  Siemensyntyisenä ja harventamattomana muualta aika täynnä puuta että kyllä siellä motokuskilta kärsivällisyyttä kysytään.

 8. Sopii vakavaraiselle konemiehelle loppuvuodesta tulopiikkiä tasaamaan.Otettavaa tosiaan ongenvapojen lisäksi muutama koivun vinkura.

 9. Oikeesti vittuiletko sinä jees mo:lle vai ootko hölmö?

 10. Tuntuu siltä , että Jessen kohdalla tärkeintä on yhteiskunnan varojen käyttäminen hyödyttömän puuhastelun tukemiseen ja kaiken tämän ohella motoyrittäjien ja kuskien kyykyttäminen , suoranainen riisto . 🙂

 11. En usko että tästä edes yhteiskunnan tukia haettiin.
  Oli vain sopiva palsta ja kytkykauppoja osaava metsänomistaja. Ja osaava ja hyvä puunostaja. Olemme tulleet hyvin juttuun joka kaupassa. Motomieskään ei soitellessaan kiukutellut että sekin puoli kondiksessa. Opetelkaa närisijät tekemään puukauppaa. Kyllä siellä kaikki menee laidasta laitaan kun syöttö kohillaan.

 12. Sieltä muuten löytyy jokusia aika laadukkaita koivuja jotka selvästi järeämpiä kuin ympäristön männyt esim.
  Ottakaa nyt opiksi koivun vihaajat: Metsäkeskuksen suositus on: Säästää järeimmät ja laadukkaat koivut ensiharvennuksen yhteydessä. Ja sen kerroin motokuskillekkin. Lupasi näin tehdä. Eli tämä vain kertoo miten koivu kun pääsee tällaisessa villissä ihmisen näpelöimättömässä kasvamaan kerralla ylös on TODELLA laatu kohdillaan! Noita kerran raiskattujen vesojen piiskausta on turha enää itkeksiä.

 13. On totta , että on parempi jättää kasvamaan hyvälaatuinen koivu , kun moniväärä mänty . Aivan normaalia toimintaa.
  …mutta jos se koivu on piiskannut hyvän männynalun pilalle , puhutaan jo eri asiasta.

 14. Saa piiskata jos koivun tyvi on viilulaatua. Niitä on riittävä määrä että kerralla tehden saa aivan asiallisen tilin.

 15. Kuinka monesta noista koivuista tulee viilutyvi tulevaisuudessa?

 16. Kunhan saadaan hakkuun jälkeistä kuvaa voidaan koivujakin tsiikata sillä silmällä.

 17. Noista koivuista ei tuu ainuttakaan koivutukkia saati sit viilutyviä.Siehän jesse vitsin murjasit.

 18. Hienosti oli hakkuu tehty. Nämä heikotkin alueet lakkasivat erottumasta ja metsä on tasainen ja nätti joka kohdasta.