Kommentit (9)

 1. Joka vuosi poistaa varoen alhaalta päin.

  Jos haluaa voi nuo valiorungot merkata Uittokaluston spräyllä ja mitatakin.

  Tosi rehevä maa, tälläistä kuusikkoa kannattaa kasvattaa.

 2. Tässä on kävelty stiilin kanssa edellisen kuvan ottamisen jälkeen.

 3. Miksi ne pitää maalata sprayllä ? Näkeehän tuo jokainen mitkä ne valiopuut ovat. On kai sitä muutakin tekemistä kuin maalailla puita. Tai on näköjään ollut kun on noinkin epätasaiseksi päästetty.

 4. Metsuri motokuskin linjoilla. Ei tuosta kyllä kaunista tasaista kuusikkoa ainakaan tule. Niin paljon kerinnyt sekameteliksi koko.

 5. Ei taida kuva olla ihan samasta kohdasta otettu,tai sitten on semmoinen stiili, joka istuttaa tukkikuusiakin.

 6. Niin, stiilillä saa metsään lisää tyyliä ?

 7. Kyllä sieltä löytyy tukkipuitakin kun vähän aikaa stiiliä ulkoiluttaa. Eivät vaan rajalinjalta kattellen näy umpeen kasvaneen ryteikön läpi. Oli siellä ollut raivuukaverikin. Ei ollut saanut muuta aikaan kun kynnenjäljet kahteen puuhun. Liekö lähtenyt kylille ryyppäämään?

 8. Osto/perintöpalsta, jossa korjataan rästejä?

  Toimenpiteiden kanssa ollaan ainakin 10 vuotta myöhässä. Puusto on kasvanut ylitiheäksi ja etenkin pienemmät puut siksi taantuneet pahasti ja puuston vastustuskyky stressitekijöitä vastaan heikentynyt. Alaharvennuksella saadaan metsä ilmavammaksi ja jätettävän puuston kasvu ehkä vähitellen alkaa hiukan elpyäkin. Harvennuksen kertymä 60-80 m3/ha suuruusluokkaa pääosin kuitua tai energiapuuta. Harvennus lienee ohjelmassa viimeistään ensi talvena? Toivottavasti on muitakin kuvioita hakattavaksi, jottei yksin tuon takia tarvitse koneita työmaalle tuoda. Kyseessä ei taida olla kovin iso kuvio. Ainakaan toivottavasti ei ole.

  Laitatko kolmannen kuvan, kun harvennus on tehty? Noissa on aina kiinnostavaa, millaiset latvukset edelleen kasvatettaviin puihin jää. Omistajaa kiinnostaa myös se, miten puut kestävät jatkossa tuulia.

 9. Perintöpalsta, suurimmalla osalla ei ole kai koskaan mitään tehty. Muutamassa paikassa pieni hankinta tehty kannoista päätellen 40-50 v. Sitten. Ei ole minun vaan kaverin maita. Kuntoilumielessä kävelytän stiiliä vapaapäivinä. Seuraavaksi alkaa kauan sitten ojitetun suon raivaus, on vähintää yhtä tiheää. Enää reilut 10 hehtaaria…