Vaimo rankasavotalla palstallaan

Menossa oikeammin maisemahakkuu, jossa avataan tureikoksi muuttunutta rantakaistaa. Polttopuut otetaan ensiksi talteen. Myös tuollaiset koivuryppäät.
Alta 15 senttiset halkaisijaltaan olevat aisataan ja sen yli olevat halotaan.
Taustalla oleva männikkökin kaipaisi harvennusta, mutta toimenpiteitä rajoittaa pidätetty hallintaoikeus.
Sitä taannoista ”verosuunnittelua”.

Kommentit (7)

 1. Olisihan tuossa vara harventaa jäykempääkin,koivut aivan vierekkäin.Vai onko tapana omaankäyttöön vain pyöreää puuta ,jäykempi myyntiin säästää.

 2. Tilihelläkö se emäntä piästelöö menemään.

 3. Tilhilläpä hyvinkin. 192:lla. Kunhan oppii homman niin ostan hänelle isomman sahan ja keskityn itse ajohommiin.
  En päästänyt vaimoa sahankahvoihin ennenkuin turvavarusteet oli kunnossa. Hivenen oli vaativaa löytää sopivat viiltosuojahousut ja kengät. Turvavaatetuksissa ei ole otettu huomioon naisten ulottovuuksia ja kokoja. Pusero etsitytti pisimpään. Eivätkä liikkeetkään pidä kovin kattavaa valikoimaa pienemmissä turvavaatetuksen koossa.

 4. Hyvin on koulutus edennyt. Sen verran kannattaa pitää varansa ettei ihan liikaa innostu jolloin sinulle jää vain kahvihuolto-osaston tehtävät etkä pääse sahaamaan ollenkaan 🙂

 5. Hilux: Niimpä, NIIMPÄ.
  Varsin varteenotettava neuvo. 🙂
  Leipätyön ääressä joutuu hämmentämään lusikkaa niin monessa kahvikupissa, ettei passaa päästää tilannetta siihen asti.

 6. 6 m3:
  ”Turvavaatetuksissa ei ole otettu huomioon naisten ulottovuuksia ja kokoja. Pusero etsitytti pisimpään. Eivätkä liikkeetkään pidä kovin kattavaa valikoimaa pienemmissä turvavaatetuksen koossa.”

  En ole aikonut valjastaa emäntää sahan kahvoihin, mutta sen verran tuota vaatetus ja varustepuolta on setvitty, että voi sanoa että vaikeaa on naisille löytää kampetta metsähommiin.
  Kysymys on pääasiassa kauppiaitten pihtauksesta, kyllä valmistuksessa pieniäkin kokoja on, mutta kun kauppiasta ei aina saa tilaamaan rahallakaan.

  Onkos muuten laumanvartijat turvaamassa selustaa?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 7. Taneli.
  Näinhän se on. Ilmaisin tuon turvavaatekuksen hankinnan vaimolle hieman väärin. Kokojen kanssa se ongelma oli. Yleensä kauppiaat on haluttomia tilaamaan tavaraa joka heillä ei ole normaalissa varasto-ohjelmassa. Luottokauppias kuitenkin pelasti tilanteen.
  Yhden kesän vaimo sahaili tuulipuserossa tai vastaavassa ennenkuin löytyi sopiva koko. Ongelmana oli ne ”härpäkkeet ja lirpakkeet”, jotka tarttuivat milloin mihinkin.
  Laumanvartijoita ei ole pidetty rankasavotoilla mukana, ainakaan työnaikana. Ne on pitänyt jättää sisälle, muuten tulee sanomista sudensuojelijoilta. Karkoittavat vielä ne sudet alueelta itärajan taa.