Kommentit (9)

 1. Hämääkö kuva, vai onko pystypuut takana vähän harvalatvaisia? Noista pinoista aika herkästi hyppää tuholaiset noihin vieruspuihin. Ei hyvä

 2. Planter

  Onpa iso kasa ”unohtunut”. Kuvan mukaan tosiaan näyttää siltä, että ytimennävertäjät ovat lisääntyneet mäntypinossa, lentäneet mäntyjen latvoihin ja katkoneet vuosikasvaimet.

 3. Lakiahan siinä on rikottu – meinaan ötökkälakia ja metsänomistajalle on langennut aika isot tappiot kasvumenetyksenä.

 4. savo'ttamies

  Niimpä..eikä siitä täällä kirjoitetusta, että metsään pitää olla ”hyvä tie”, näytä olevan mitään apua noille puille.
  Vahinkoa vaan tullut metsänomistajalle.

 5. suorittava porras

  Kuvassa on tosiaankin tie , mutta sen alussa seisoo kepin nenässä tiedote , jossa todetaan , että ei talvikunnossapitoa.
  Kahden tilan raja kulkee tässä kohtaa tiessä . Noin 60 metriä pitkää kasaa on haketettu vähän toisesta päästä . Materiaali vaikuttaa siltä , että lämpöarvo on niukka . Jos saunan uuniin , pitäisi laittaa , ei itse tohtisi löylyihin mennä .Enintään ”langon löylyjä” kiukaasta saisi tiristettyä .
  Ihmeen vähän kuvan pommi on kuitenkin hyönteistuhoja aiheuttanut . Harsuuntuneimpina näkyvät rungot ovat kärsineet mekaanisista vaurioista varston ”rakentamisen” yhteydessä. Tila on käynyt ahtaaksi . Kuka joutunee maksumieheksi varston arvon alentumisesta ?
  Siitä olisi varsinainen soppa syntynyt , jos kasan ansiosta ympäröivät nuoret männiköt olisivat tärveltyneet hyönteisinvaasion tuloksena . Nyt käsitelty alue näyttää yllättävän hyvältä. Ylitiheyskään ei vaivaa enää . Laatua on , mutta puuston tiheys suositusten alarajoilla , kuten näissä tapauksissa yleensä tahtoo olla .

 6. Harvestia ”tievarsivarastoi” koivukuitua pari rekallista vajaat seitsemän kuukautta (maalis-syyskuu). Hiljattain lastasivat pikkuhiljaa kesän sateessa köllineet kuidut äsken hakatun tavaran sekaan ja sitten Savon Selulle.

  Tavara oli varmasti jo ”tuoretta”!

  Storan energiapuukasa (järeää leppää) on tuossa lähistöllä muhinut käyttökuntoon keväästä 2009. Kysyin ostaakseni 2011. Ei myydä, sille on kyllä käyttöä. Yhden kasan sain ostettua 2014.

  Stora seisotti kuusikuitua (ainakin rekallinen) peltoaukean reunassa liki neljä vuotta. Sitten joku vei ne jonnekin.

  Kyllä näitä vanhoja varastoja riittää. Varsinkin Jyväskylän Energia tykkää (tykkäsi) varastoida leppärankojaan tosi hartaasti.
  Näin jokunen vuosi sitten. Nyt ei pinoja näy missään.

 7. Ytimennävertäjien tuhotyö mäntyjen latvoissa yltää niin kauas kasasta, kuin ötökkä näkee taivasta vasten piirtyvät latvat. Tuhon vaikutus kestää kymmenisen vuotta ja vie sinä aikana puolet lisäkasvusta, eli viiden vuoden lisäkasvu jää saamatta.
  maksaja on ”Ötökkälain” perusteella se, joka ei ole hoitanut puiden poisvientiä tai torjunta-aineen ruiskutusta, taikka kasan peittämistä ötököitä vastaan, eli kasan omistaja on korvausvelvollinen, jos sakkojen maksamiselta vielä on rahaa jäljellä.

 8. Kyllähän tuo näyttää aika selvästi ytimennävertäjän aiheuttamalta.
  Muuallakin kuin kasan lähistöllä näkyy harsuuntuneita latvoja.

 9. Planter

  En kuitenkaan lähtisi tekemään ”Lahtosia” energiapuukasojen kanssa. Ötökkälaki on laadittu aika epämääräiseksi energiapuun suhteen, koska sitä halutaan varastoida metsässä.

  Lakia ei sovelleta ”puutavarapinoon, jonka tilavuudesta enintään puolet on tyviläpimitaltaan yli 10 senttimetriä olevaa
  mänty- tai kuusipuutavaraa.”

Puukauppa Puukauppa

Kuvat