Kommentit (4)

  1. Metsäkupsa

    Kasvutilaa on itsenäisyydenkuusella ollut, jos pihapiirissä niin lapsille houkutteleva kiipeilykohde. Kun oksasto on vankka, niin kyllä kasvulustokin vuosittain melkoinen uskoakseni on.

  2. Tuollaista kuusta olisi tällaisella viileällä ilmalla hieno sahata , kun sahassa olisi iyse teroitettu (eikä pelkästään viilattu) – ketju ja 55 -60 kuutioinen Husku joka määkäisee kunnolla. Tykkään tuollaisia sahata ikäänkuin se olisi kilpailutilanne ja oksatkin sahaan samantien niin tyynni, että ne kelpaisi kisassakin.
    Poikkeuksen kisatahtiin vain se, että karsin myös alapuolen oksat samalla kertaa, mikäli ne ovat karsittavissa. Joskus Tilhin 024:lla kului tuollaisessa kuusessa kolme tankillista bensaa ja ilmanputsari piti putsata toisen tankillisen jälkeen.

  3. Vain hölmö karsii alapuolen oksat samalla. Paljon mukavampi keikata puu ja karsia ne vasta viimeksi. Korkeus on työstöön mukavampi kun puu pysyy oksiensa varassa ylhäällä. Eikä sahaa siihen puukinttuun enää joka jätkällä varmaan moisen toiminnan ansiosta jo on.

  4. jpjulku

    Tuosta siemenet keräykseen ja pluspuuksi!

Luonto Luonto

Kuvat