Kommentit (7)

 1. Ajatuksena on ottaa hieskoivut päältä polttopuiksi.Niiden laatu on mitä on. Alue turvepohjainen ja aikoinaan veden vaivaama. Nyt saatu kuivamaan ojituksella. Ei tuosta ainakaan tasaista taimikkoa tule.

 2. Koivujen poisto vaikka 2 vaiheessa, niin kyllä noista kuusen taimista jonkinlaisen kuusikon saa. Valmis alla kasvanut taimikko ainakin helpottaa heinäntorjunnassa. Paikka ainakin näyttää kovasti heinittyvältä.

 3. Ehdottomasti elinvoimainen kuusikko. Nuo koivut vain kahdessa vaiheessa (valoshokkia lieventääkseen) pois.
  Miksi sen kuusikon nyt sitten niin yhden koon kuusta pitäisi olla?

 4. Korjuu elokuussa kun vuosikasvut puutuneet. Kesällä/talvella korjuu rikkoo latvat.

  Moottorisaha hommia, hyvä metsä tulee vielä kuusista. Monen vuoden kasvut valmiina.

 5. Vieläkö kuusillan toivoa,kyllä on. Tulee aikanaan kuusikon harvennuksessa ,jopa hyvä ,kun mahdollinen reikäisyys ja erikokoisuus tasoittuu.

 6. Yllättävän rehevää pohjaa vaikka tuvepohjainen. Vadelmaa ja heinää pukka jos vain aukkopaikka on tarjolla.Hakkuu alkusyksystä ja ripaus booria varmaan tekee hyvää kuusen latvuksille. Uskaltaako ottaa kaikki koivut kerralla pois? Melkoinen valoshokki kuusille.

 7. Eiköhän kaikki voi kerralla poistaa, ainakin omien kokemusten perusteella. Vuoden kaks saattaa pikkasen kuuset juroa ja sitte lähtee. Mulla kohta tulossa eh parilla vastaavalla kuviolla, mistä 10v sitte koivut poistettu.